Велинград - online - Петокласници направиха Детско полицейско управление 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Петокласници направиха Детско полицейско управление
Публикувано 2016-05-24 09:38:28 от Темпо

“Детско полицейско управление“ е национална превантивна програма, в която се включват 5 училища от област Пазарджик. В рамките на кампанията ще бъдат създадени 199 детски полицейски управления към районните управления на Областните дирекции на МВР в страната.

На 16 май тя бе официално открита в СОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ във Велинград, а гости на старта на кампанията бяха народният представител и общински председател на ГЕРБ Димитър Гечев, кметът Костадин Коев, зам.-кметът Сергей Кичиков, общински съветници, директорът на “МБАЛ-Велинград” д-р Жеко Чешмеджиев, Донка Табакова - представител на Районния съд и Илия Тосков - представител на отдел “Закрила на детето“.
Програмата “Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи. Идеята е дългосрочна и предвижда двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Теоретичните и практически занимания ще бъдат по теми като оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; долекарска помощ; здраве, етика и право.
В обучителния процес ще участват служители от структурите на МВР - Велинград. Младши инспектор Здравко Пашов е ръководител на програмата, инспектор Борис Боков отговаря за пътния контрол, инспектор Георги Харисков за Детска педагогическа стая и Борис Кърпачев е представител на Българския червен кръст.
За реализирането на съвместната дейност беше подписано споразумение за изпълнение на програмата между г-жа Василева - директор на СОУ “Св.Св. Кирил и Методий“ и г-н Йовчев - началник на РУП - Велинград. Доброволци в Детското полицейско управление ще бъдат учениците от V “б” клас в училището, към които поздрав с песен отправи Мариам Маврова. Кметът Костадин Коев също поздрави всички за ентусиазма и доверието към институциите. С пожелания за успех и ползотворна работа той откри първото детско полицейско управление в община Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай