Велинград - online - Български ученици отвъд граница 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Български ученици отвъд граница
Публикувано 2016-05-24 09:45:59 от Темпо

Май е месец на сбогуване с гимназиалните години, последни дни в училищната сграда и моменти, споделени със старите съученици и приятели. Но за 7 ученици от 9 и 11 клас от СОУ “Васил Левски” Велинград този месец ще бъде запомнен с едно невероятно приключение до Румъния.

Като представители от България по проект “YOUTH, MWPE+” - “Младежта, многоезичие и перспективи за работа в Европа”, учениците ни посетиха румънското селце Перишору, където се проведе третата по ред международна среща по проекта. Те се срещнаха със свои връстници от още пет европейски страни - Румъния, Полша, Гърция, Испания и Литва. Домакините бяха много гостоприемни и вскички ние успяхме да създадем един сплотен екип, както и много приятелства.
Проведената среща, която беше в рамките на една седмица, включи няколко етапа на работа, които да развият нивото на английски език при учениците, както и уменията им в сферата на технологиите, напредналите иновации и природните науки, изучавани в училище. Йорданка Фурнаджиева, Димитрийка Аврамова, Борислав Лулин, Любомира Борисова, Атанаска Топуркова, Лидия Кадьова и Юмер Илански се справиха чудесно с всяка поставена задача, като демонстрираха отлично владеене на езика, както и изградени лидерски качества и умения за работа в екип.
Още на първия ден по повод 9 май - Денят на Европа, нашите ученици впечатлиха новите си приятели с богатството на българските традиции и обичаи. Облечени в пъстри носии, българчетата привлекоха вниманието и разкриха красотата на българските традиции дори и отвъд граница. Малко по-късно интересът на чужденците беше привлечен с увлекателен урок за фармацевтичната индустрия, който включваше забавни и полезни упражнения за всички участници. Представителите от другите държави също проведоха занимателни уроци, благодарение на които в румънското училище се създаде една учебна, но изключително забавна за всички нас атмосфера.
Интересни бяха и проведените екскурзии до черноморския курорт Констанца и замъка Бран, по-известен като зловещия дом на Дракула, по време на които имаше много положителни емоции и незабравими моменти.
Така, съчетавайки полезното с приятното, нашите ученици прекараха една невероятна седмица, по време на която намериха много чуждестранни приятели и показаха отлични знания, които впечатлиха както техните връстници, така и всички учители.
Йорданка Фурнаджиева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола