Велинград - online - Окръжният съд отсъди в полза на общината срещу “Еко Титан” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Окръжният съд отсъди в полза на общината срещу “Еко Титан”
Публикувано 2016-05-24 10:01:10 от Темпо

На 13 май 2016 г. Община Велинград спечели съдебно дело срещу “Еко Титан” ЕООД в Окръжен съд - Пазарджик. Делото бе образувано по частна жалба на общината против разпореждане за незабавно изпълнение на парично задължение от 276 658.29 лева. От “Еко Титан” претендират за сумата възоснова на 4 броя фактури за периода 01.12.2015 г. до 04.01.2016 г. Според общината от фактурите не може да се установи на какво основание са били извършени фактурираните дейности, защото част от протоколите са подписани от лице, което не представлява Община Велинград.
За част от извършените дейности липсват каквито и да било протоколи или във фактурите е вписан договор, различен от този, по който се претендира вземането.
От “Еко Титан” също са подали частна жалба, в която се твърди, че неправилно съдът е спрял незабавното изпълнение, тъй като има издаден изпълнителен лист, който не бил обезсилен и следователно подлежли на изпълнение.
След получаването на изпълнителния лист длъжникът Община Велинград е поискал принудителното изпълнение да бъде спряно. Общината се позовава на решения на Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд, според които решението за обявяване на обществената поръчка от 2008 г., за която е сключен 10-годишният договор за чистотата между Община Велинград и “Еко Титан” е обявено за нищожно.
Зъдлжение на съда е да направи проверка на редовността на документа и да установи дали той удостоверява подлежащо на изпълнение парично вземане. Според решението на Окръжния съд в конкретния случай увереността, че представеният документ удостоверява подлежащо на изпълнение вземане, е сериозно разколебана от решенията на КЗК и ВАС. С тези решения са обявени за нищожни решение № 1929/17.12.2008 г. на Кмета на Община Велинград за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка и решение № 159/16.02.2009 г. на Кмета на Община Велинград за класиране на участниците и обявяване на изпълнител на същата обществена поръчка. Това опровергава твърдението на “Еко-Титан“ ЕООД, че към момента на сключване на договора от 16.02.2009 г. имало валидно приключила процедура по възлагане на обществена поръчка. Представените по-късно писмени доказателства сериозно разколебават извода, че в полза на “Еко Титан” е налице изискуемо и ликвидно вземане против Община Велинград, счита съдът.
Определението на Окръжния съд, което не подлежи на обжалване, отменя разпореждането за незабавно изпълнение на паричното задължение 276 685 лева от страна на общината към “Еко Титан” и обезсилва издадения изпълнителен лист.
Решението на тази съдебна инстанция е важно и с оглед започналия съдебен спор, в който община Велинград иска договорът с “Еко Титан” от 2009 г. да бъде обявен за нищожен. В същото време обаче през изтеклата седмица бе наложен нов запор върху сметките на общината от страна на “Еко Титан” и то за значителна сума. Битката в съдебните зали няма да е кратка, както и финансовите трудности за общинската хазна.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай