Велинград - online - МИГ представи стратегия и бюджет от 7.3 млн. лева 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

МИГ представи стратегия и бюджет от 7.3 млн. лева
Публикувано 2016-05-24 10:03:31 от Темпо

Традиционно слаб бе интересът на велинградчани към общественото обсъждане на Стратегията на Местната инициативна група “Белово, Септември, Велинград” за периода до 2020 г. То се проведе на 18 май и в него освен екипът на МИГ-а с председател Цветан Котев се включиха кметът Костадин Коев, зам.-кметът Сергей Кичиков, председателят на Общинския съвет Бельо Мандраджиев, представители на читалища и малцина граждани.

Изпълнителният директор на МИГ “Белово, Септември, Велинград” Мария Тодорова представи бюджета на Стратегията, който възлиза общо на 7 313 000 лева. Тъй като нашата МИГ е сред най-големите по територия в страната, в бюджета са заложени максимално разрешените финансови параметри. За сравнение през изминалия период МИГ-ът финансира проекти за около 1.5 милиона евро, а сега сумата е повече от два пъти по-голяма.
По Програмата за развитие на селските райони са предвидени средства в размер на 2 933 000 лева. 1 400 000 лева от тях са по частните мерки: 1 милион за инвестиции в подкрепа на неземеделските стопани (най-атрактивната за бизнеса Мярка 6.4.), 300 000 лева за инвестиции в земеделските сектори и 100 000 лева за инвестиции за преработка на селскостопански продукти. За публични мерки общата сума е 2 900 000 лева: 1 200 000 лева за инвестиции в инфраструктура, 233 000 за развитие на туристическите ресурси и съхраняване на природно и културно наследство и 100 000 лева за съхраняване идентичността на селския пейзаж.
По Оперативна програма “Иновации и конкурентноспособност” общата заложена в бюджета сума е 2 900 000 лева. 2.5 милиона са отделени за подобряване на производствения капацитет на малки и средни предприятия, а останалите 400 000 лева за внедряване на иновации в предприятията.
1 480 000 лева е общата сума по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Средствата се разпределят за проекти за подобряване на равния достъп до учене през целия живот, приспособяване към промените, интеграция на роми, насърчаване на заетост, здравни и социални услуги от обществен интерес.
Със Стратегията и бюджета МИГ “Белово, Септември, Велинград” ще кандидатства в първия прием на документи, чийто краен срок изтича на 31 май 2016 г. Тази година, за разлика от преди, интересът на общините и бизнеса е много голям и съответно конкуренцията ще бъде оспорвана. Очаква се на първия прием да се съревновават за финансиране около 60 от общо 110 МИГ в България. Добрата новина за Велинград е, че сме един от само шестте български градове с интергирани планове за градско развитие, в които фирмите и сдруженията могат да кандидатстват с проекти в строителните граници на града и да получат финансиране и чрез местната инициативна група. Заслугата за това е на депутата Димитър Гечев и кмета Костадин Коев, подчерта на финала на общественото обсъждане един от авторите на на предишната и настоящата Стратегия на МИГ “Белово, Септември, Велинград” г-н Македонски.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай