Велинград - online - Центърът по хемодиализа получи заем от общината 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Центърът по хемодиализа получи заем от общината
Публикувано 2016-05-24 10:05:23 от Темпо

На извънредна сесия на 18 май Общинският съвет даде съгласие за отпускане на 21 000 лева за покриване на спешни нужди на Центъра по хемодиализа “Д-р Александър Масларов” към общинската болница. Молбата за отпускане на временен безлихвен заем от общината бе отправена от управителя на “МБАЛ-Велинград” д-р Жеко Чешмеджшиев. В рапорт до него началникът на Центъра по хемодиализа д-р Ришкин алармира за забавяне и практическо спиране на доставките на специфични медикаменти за болните, които са на хемодиализа.
В рапорта се подчертава: “За първи път началник болнична аптека отказа да приеме заявката за лекарства за м. май. В резултат на това имаме влошаване състоянието на повечето болни на хемодиализа”.
Съветниците бяха единодушни в решението си общината да задели 21 000 лева от собствени средства, които ще покрият нуждата от лекарства и консумативи за 1 месец. Съветникът д-р Орцев обърна внимание на факта, че Центърът по хемодиализа обслужва болни от три общини и че освен Велинград е редно да помогнат и общините Ракитово и Сърница.
В края на краткото заседание кметът Костадин Коев отново (както и на редовната сесия в края на април) каза, че ще има извънредно заседание на местния парламент по проблемите на общинската “МБАЛ-Велинград”. В момента се подготвя доклад за финансовото състояние на болницата, който ще бъде представен на съветниците. Темата ще бъде обсъдена публично и прозрачно, а решенията ще вземем всички заедно, подчерта г-н Коев.
Кога ще бъде готов докладът засега не е ясно. На 26 май предстои редовна сесия на Общинския съвет, но в дневния ред не е включена такава точка, така че е по-вероятно темата да се гледа по-късно на извънредно заседание.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай