Велинград - online - Руски журналисти и туроператори на оглед във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Руски журналисти и туроператори на оглед във Велинград
Публикувано 2016-05-24 10:08:15 от Темпо

Готов ли е туристическият бранш във Велинград да отговори на изискванията на руските туристи? Отговор на този въпрос бе потърсен на среща с руски журналисти от специализирани туристически издания и мениджъри на туристически агенции от Русия, партньори на организатора на инфотура в България “Солвекс”. Велинград бе част от техния маршрут, а домакин на срещата на 18 май беше Туристическият информационен център, а с “Добре дошли, приятели” към гостите се обърна кметът Костадин Коев.
Той подчерта, че българският народ чувства руския като като изключително близък и пожела Велинград да бъде преоткрит от руските туристи и да се утвърди трайно на руския пазар. Кметът изтъкна, че поредната среща след неговата визита в Москва е доказателство, че сме избрали правилна посока.
Кратката презентация на Велинград, представена от Ира Балабанова, разкри уникалните природни богатства и хотелска база на СПА столицата на България и на Балканите. Светлана Цветкова от “Солвекс” се обърна към велинградския кмет с думите: “Грешка е да искаме руските туристи да се върннат във Велинград - ние не искаме да си отиваме от Велинград!” Тя благодари за прекрасното гостоприемство и топлия прием и пожела на града ни успех и развитие.
От името на руските журналисти К. Исаков сподели, че е много приятно да се правят открития - такова откритие за тях е България, в която мнозина от тях са за първи път. Важно е в Русия да разберат за нашата страна и курорти, но е важно и българският туристически бранш да си отговори доколко познава руските туристи. Туристите от Русия искат да почиват и да се лекуват, а Велинград е най-хубавото място на земята и предлага всички условия за това, отговори д-р Таня Беличенова. Гергана Попова допълни, че те няма да скучаят във Велинград, а поредното доказателство е идеята за театрална постановка на руски език.
Основен въпрос бе дали тук туристите от Русия могат да бъдат обслужени на руски език - не само на рецепцията и в ресторанта, а и в стаите за игра на децата. Руските туроператори поискаха сайт с по-богата и изчерпателна информация за минералните води и хотелите във Велинград, както и по-бърз и удобен трансфер от летището в София до курорта.
В програмата на инфотура гостите от Русия посетиха килимарската фабрика на фирма “Хемус” в Костандово и Плиоценския парк и крепостта Цепина край Дорково. Със съдействието на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите те бяха настанени в различни хотели във Велинград, за да могат на място да се запознаят с нивото на туристическите услуги.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води