Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.05.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.05.16
Публикувано 2016-05-24 10:16:03 от Темпо

АБИТУРИЕНТИ Дванадесетокласниците от училищата в община Велинград се явиха на държавните зрелостни изпити на 18 и 20 май. От РИО - Пазарджик съобщиха, че за преписване на матурите са заловени шестима ученици, но не уточниха в кои градове. След изпитите е ред на баловете, които във Велинград ще се състоят на 23 май за ПГИТ “Ал. Константинов” и на 24 май за СОУ “Св.св. Кирли и Методий” и СОУ “Васил Левски”.


ЕСЕМЕС Продължава есемес кампанията за събиране на средства за изграждане на възпоменателен кръст във Велинград. Номерът, с който можете да дарите 1 лев за кръста, е 17 777 с текст на латиница DMS KRUST.

СЕСИЯ Общински съвет - Велинград ще проведе редовна сесия на 26 май 2016 г. по дневен ред от 30 точки. Предложено е изменение в структурата на Общинска администрация, като се създава ново структурно звено “Инспекторат” от 7 служители, пряко подчинени на кмета. Щатните бройки в ОА се увеличават от 137.5 на 148.5. Ще бъдат закрити яслена група в ОДЗ “Слънчице” и целодневна група в ЦДГ “Еделвайс”. Предстоят изменения в Наредбата за местни данъци и такси, с които се увеличават наемите на пазарите и приемане на нова Наредба за рекламно-информационните елементи и тарифа към нея. Ще бъде представен отчет за готовността за провеждане на тазгодишните Празници на културата.

ТАБЛЕТИ 29-те общински съветници получиха таблети, които ще подпомагат работата им в комисиите и сесиите на местния парламент. Решението за закупуване на таблети бе взето в мандата на предишния Общински съвет, но поради липса на средства дълго време остана неизпълнено.

ДЪРВЕСИНА Кметът Костадин Коев издаде заповед за класирането в търг с тайоно наддаване за дървесина на корен в горска територия, която е собственост на община Велинград. На първо място е класиран “ТИТ-Тетимов” ЕООД с управител Илия Тетимов с предложена цена 35 020 лева. Заповедта е с клауза за предварително изпълнение.

СЪД Районният съд осъди Община Велинград да заплати сумата от 48 994 лева на софийската фирма “Канбан” ООД. Парите са дължими до договор, сключен през август 2009 г., за строителен надзор по проект за нова водопроводна мрежа в Сърница. Голямата част от сумата са лихви заради забавеното плащане. Решението на велинградския съд може да бъде обжалвано пред Окръжен съд - Пазарджик.

От редакцията: Заради поредицата от почивни дни и промени в графика на печатницата този брой на “Темпо” е приключен редакционно на 20 май 2016 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай