Велинград - online - Въпреки дъжда над 1500 самодейци пяха и танцуваха в Костандово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Въпреки дъжда над 1500 самодейци пяха и танцуваха в Костандово
Публикувано 2016-05-31 09:07:26 от Темпо

Двадесет и първото издание на националния фолклорен фестивал “Костандово 2016” ще се запомни с над 1500 участници от цялата страна, големи концерти на Николай Славеев, Виевската група и трупата на Нешка Робева. И с много дъжд, който обаче не успя да победи празничното настроение нито на участниците, нито на публиката.

Тридневната фестивална програма бе открита от кмета-домакин Валентин Вигнев вечерта на 20 май в присъствието на евродепутата и председател на комисията за реигоните в Европейския парламент Искра Михайлова, кмета на община Ракитово Костадин Холянов, председателя на Общинския съвет Нина Димова и общински съветници. Г-жа Михайлова пое пред костандовци ангажимент да продължи да помага за развитието на региона. По идея на костандовския кмет В. Вигнев този път в програмата на откриването се изявиха всички местни състави: клуб за народни песни “Еленско краище” и мажоретен състав “Електра” от ОУ “Н. Рилски”, Групата за стари градски песни “Евридика”, детският танцов състав “Силивряк”, група “Горски здравец” към Клуба на пенсионера в Ракитово, Ансамбълът за изворен фолклор “Бояна” към НЧ “Просвета-1919” и ракитовският Духов оркестър.
В празничният 21 май дъждът продължи да се лее над Костандово. Въпреки това от сутринта до вечерта на сцената на площада пяха и танцуваха 34 състава от различни краища на България. Своя храмов празник чества църквата “Св. равноапостоли Константин и Елена”, чиято сграда е обновена със средства от европейски проект. В храма, който вече има подово парно отопление, продължават довършителните работи по красивия иконостас с дърворезба. Празникът събра стотици хора, а с многобройните дарения бе направен курбан от 17 агнета.
Още 37 фолклорни състава се представиха на костандовска сцена на 22 май. В неделния ден дъждът най-после спря и публиката има възможността да се наслади и на уникалния спектакъл на трупата на Нешка Робева “Нешънъл арт”. Фестивалът бе закрит със заря и концерт на Виевската група.
Паралелно с фестивалната програма имаше и спортни състезания.
Тази година фестивалът бе заснет от екип на БНТ 2, който направи и филм за развитието на туризма в Костандово. Във филма намериха място теснолинейката и приключенското пътуване с парен локомотив, килимарският цех на “Хемус”, музейната сбирка и църквата “Св. равноап. Константин и Елена”, пътят на бирата и фабриката за хмелов гранулат, минералният плаж и местните гозби. Рекламният филм за Костандово ще бъде излъчен по БНТ 2 на 5 юни 2016 г. от 17 часа.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай