Велинград - online - 24 май под знака на емоциите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

24 май под знака на емоциите
Публикувано 2016-05-31 09:48:29 от Темпо

С празнично шествие започна честването за 24 май във Велинград. Под звуците на “Върви, народе възродени” в изпълнение на Духовия оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” кметът Костадин Коев, председателят на Общинския съвет Бельо Мандраджиев, общински съветници, ученици и учители, читалищни дейци се отправиха от общината към площад “Н. Гяуров”.

24 май е доказателството за жаждата на българина за просвета и култура, каза в тържественото си слово кметът К. Коев, а второкласници от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” с вълнение отвориха страниците на “Рибния буквар”. Вълнение бликаше и от всяка дума в приветствието на г-жа Екатерина Михайлова с послание “И българин завинаги оставам” (словото публикуваме отделно).
И тази година в центъра на празника бяха педагозите, които на 23 и 24 май получиха ежегодните награди за учител и директор на 2016, както и читалищните дейци, наградени за принос в културата (пълен списък на номинираните и наградените публикувахме в предишния брой на “Темпо”).
В празничната програма се включиха още Клубът за спортни танци “Импулс”, вокалната група “Караоке” и трио “Парадайс”, музикалната школа “Звънче” и Представителният детско-юношески фолклорен ансамбъл “Здравче-венче”.
Вечерта на 24 май центърът на Велинград бе изпълнен с абитуриенти от СОУ “Св. св. Кирил и Методий”, СОУ “Васил Левски” и СОУ “Христо Смирненски” от Света Петка. Празнично красиви и развълнувани, момичетата и момчетата от Випуск 2016 започнаха своя единствен и неповторим абитуриентски бал, който продължи до зори. На добър път в новия етап от техния живот и нека винаги пазят не само спомените от ученическия живот, а и силата и мечтите на своята младост! Темпо

“И българин завинаги оставам”
Днес в България звучи обичана българска песен-химн “Върви, народе възродени!” От векове звучат като скрижали славянобългарските писмена. Предава ги на времето родината и вписва ги в паметта. Затова сега звучат фанфари и песни, звучи училищен звънец. Те са нашата благодарност към първоучителите и техните последователи - будителите, учителите, моите колеги.
Скъпи родители! При нас довеждате и ни поверявате най-свидното - децата си и ... ние заживяваме с тях. От какъвто и ъгъл да ни оценявате, на нас е поверена отговорната мисия да ги научим на основното: че “науката е слънце, което във душите грей” и че “народността не чезне там, дето знанието живей”.
От името на колегите (от моето поколение) ви уверявам, че с много всеотдайност се стараехме да ги изправим пред лицето на живота като знаещи, можещи и добри хора. Предадохме щафетата на идващите след нас колеги и сме сигурни, че са в добри ръце. Ето защо нека поздравим всички наши учители с благодарност и да погледнем с обич и подкрепа техните възпитаници - децата ни. Те (от мънички, красиви веселушки - чак до последния клас) си тръгват от класната стая с песента “Един неразделен клас”.
На добър час, наши деца! Не забравяйте, че на вас поверяваме бъдещето на прекрасния ни слънчев град!
Моето послание към всички вас идва от миналото, минава през настоящето и се отправя към вечността:
“Забравян и отричан, и прославян,
аз идвам като ек от древността.
И българин завинаги оставам!
Завинаги! До края на света...”
Екатерина Михайлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води