Велинград - online - Приеха нова наредба за рекламна и информационна дейност 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Приеха нова наредба за рекламна и информационна дейност
Публикувано 2016-05-31 09:51:52 от Темпо

Общински съвет - Велинград прие нова Наредба за рекламната и информационна дейност на територията на общината. Съществуващата до момента в голяма степен не отговаря на съвременните изисквания и възможности, като най-сериозните пропуски са по отношение ясното и категорично регламентиране на договорните отношения между общината и ползвателите на рекламно-инфорационни елементи (РИЕ).
Липсват ясни правила, контролът е занижен, има привилегиравано отношение към определени ползватели на услугата - това са част от мотивите, изброени от кмета Костадин Коев като вносител на новата наредбата.
30 дни след влизането на новата наредба в сила със заповед на кмета ще бъде определена 3-членна комисия, която ще направи проверка и ще представи доклад за състоянието на рекламно-информационните елементи във Велинград, включително с предложения за демонтиране на РИЕ. По силата на наредбата информационните табели вече ще бъдат по унифициран модел, одобрен от Експертния съвет по устройство на територията. Нов момент е забраната за разполагане на транспаранти по централните улици и булеварди, както и по улици с натоварен трафик. Съобщения за културни, спортни и други събития ще могат да се поставят само на специално определени афишни колони и информационни табла. Наредбата регламентира реда за поставяне на РИЕ и глоби за различните нарушения.
Общинският съвет направи и промени в тарифата за РИЕ. За рекламни съоръжения с едностранна рекламна площ в първа зона на Велинград цената е от 2 до 3 лева за кв.м. на месец да един обект. Ввъ втора зона цените са от 2 до 2.50 лева за кв.м. За едностранен билборд месечният наем за 1 кв.м. е 10 лева, а за двустранен се плащат допълнително 50%.
Според месечната програма на Общинския съвет на сесията трябваше да бъде даден отчет за приходите на общината от рекламна дейност, но такъв не беше представен.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България