Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.05.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.05.16
Публикувано 2016-05-31 09:53:40 от Темпо

ИСТОРИЯ Редовното заседание на Общински съвет - Велинград на 26 май 2016 г. влезе в историята на местния парламент като първата безхартиена сесия. 29-те общински съветници имат таблети, закупени от общината по решение на предишния Общински съвет. Материалите от дневния ред вече не се разпечатват на хартия, което ще пести средства на общинския бюджет.


РАЗХОДИ Съветниците направиха поредни промени в Програмата за капиталови разходи на община Велинград за 2016 г. Решено бе да се вземат 80 000 лева от общата сума, определена за изграждане на символ на входа на Велинград. От тях 60 000 лева ще бъдат насочени за преасфалтиране и изкърпване на уличната мрежа във Велинград. 15 000 лева се отделят за изготвяне на работен проект за моста над Крушово дере в Драгиново, тъй като има опасност съоръжението да се срути в реката. С 5000 лева ще бъде закупен лек автомобил за отдел “ИБКТ” в Общинска администрация. Кметът Костадин Коев заяви, че повече няма да се пипат пари, предназначени за изграждането на символ на Велинград като СПА столица - решение, взето още през 2009 г. Проблемът ще бъде обсъден с фирмата, която е отляла статуята, на среща с кмета през настоящата седмица.

ГРАДИНИ По предложение на директорите и поради намаляване броя на децата, бяха взети решения за закриване на една яслена група в ОДЗ “Слънчице” и една целодневна група в ЦДГ “Еделвайс” във Велинград. Това ще доведе и до освобождаване и/или преназначаване на персонал в двете детски градини.

ТАКСИ Приети бяха изменения в Наредбата за местните данъци и такси, с които се увеличава размерът на част от таксите, събирани от общинското предприятие “СИП-ТИЦ”. Както “Темпо” вече подробно информира, се увеличават наемите за търговска площ на централния и кварталните пазари във Велинград и някои от цените на Централния минерален плаж и басейните към общинските бани. “Цените са без промяна от 2008 г., сега не се увеличават драстично, а с малки темпове, като месечните такси за местните търговци на Пазара почти не се пипат”, каза директорът на “СИП-ТИЦ” Борис Станудин.

СОЦИАЛНИ Без разисквания Общинският съвет прие отчет за развитието на социалните услуги за 2015 г. и план за 2016 г. Гласувана бе и отложената от предишна сесия за доработка Стратегия за развитие на социалните услуги от 2016 до 2020 г.

ОЦЕНКИ Ободрена бе пазарна оценка за общински поземлен имот с площ 1.264 дка в местността “Кадинова кория” в размер на 1896 лева. Върху земята е учредено право на ползване и има изградена масивна стопанска сграда, собственост на Димитър Гечев, който е ползвател на земеделската земя от 1984 г. Приета бе и пазарната оценка от 774 лева за общински поземлен имот с площ 0.561 дка в местността “Чолаков чучур”, върху която е учредено право на ползване на Тодор Терзиев.

ЗЕМИ Общината откри процедура за продажба на позлеми имоти частна общинска собственост в землищата на Велинград, Драгиново и Пашови. Имотите ще се продава чрез явен търг, като повечето от тях са със статут на ливади.

МИНЕРАЛНИ ВОДИ По искане на “КУТО” ЕООД Общинският съвет даде съгласие за схема за трасе на подземен водопровод за минерална вода от сондаж № 6 “Вельова баня” през моста над река Луковица, по ул. “Киселец” и ул. “Бах” до крайната точка - къща за гости. Общата дължина на трасето е 626 метра, като е предвидено и изграждане на помпена шахта на ул. “Евлоги Георгиев”. По искане на “ВЕЛИ СПА” ЕООД - Стара Загора бе гласувано съгласие за издаване на разрешително за водовземане на минерална вода от Сондаж № 5 “Сярна баня” със средноденонощен дебит 0.7 л/сек за 365 дни в годината и за срок от 10 години. Таксата за водовземане е 0.50 лева/куб.м.

МВЕЦ Одобрен бе парцеларен план за трасе на подземен напорен тръбопровод ф1600 от водохващане в местността “Луковица” до МВЕЦ “Долене I” в местността “Горно Долене” в землището на с. Драгиново. Съветниците определиха трасето и сервитута на съществуващия 801-метров тръбопровод във връзка с изтекъл 10-годишен срок. Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай