Велинград - online - Нов инспекторат ще налага глоби, щатът на общината расте 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нов инспекторат ще налага глоби, щатът на общината расте
Публикувано 2016-05-31 09:55:02 от Темпо

По предложение на кмета Костадин Коев в Общинска администрация - Велинград бе създадено ново структурно звено “Инспекторат”. В него ще работят 7 служители, като за оставащите 7 месеца от 2016 г. общината ще финансира допълнителните щатове със сумата от 73 640 лева от собствени приходи.

Основен мотивите за създаване на инспектората е нуждата от подобряване на контролната дейност на общината в няколко критични области: наличието на безстопанствени животни (коне, кучета и др.) в границите на Велинград, изхвърляне на отпадъци извън контейнерите, занижен контрол на поставените без правно основание преместваеми обекти (павилиони и др.), ползване на части от общински имоти за строителни площадки и складиране на материали и др. Целта е от една страна да се създаде по-добра градска среда и от друга страна да се повишат приходите от глоби в общинската хазна. Така ще се подобри и контролът върху работата на длъжностните лица, които са оправомощени да извършват проверки, е посочил в мотивите си кметът. Новото структурно звено “Инспекторат” ще бъде на пряко подчинение на кмета на община Велинград.
С това решение бе одобрена обща численост на персонала на Общинска администрация - Велинград от 148.5 щатни длъжности и една сезонна и 24 щатни броя за органи на изпълнителната власт и техни заместници. Освен 7-те бройки в “Инспекторат” с 4 се увеличава и щатът на отдел “Инвестиции, благоустройство и контрол върху територията”. Така щатните длъжности в ОА се увеличават общо с нови 11 бройки.
При дебатите на сесията София Ключкова от гражданската инициатива “Да поработим за Велинград” подчерта, че тепърва ще се види дали новият инспекторат ще има положителен ефект върху облика на Велинград или се прави, за да се осигури работа на някои хора. Съветникът Никола Делиев поиска длъжностна характеристика и критерии за оценка на работата, защото годишно общинската хазна ще дава за инспектората 130 000 лева за заплати, но въпросът е дали ще се събират толкова средства от глоби. В отговор кметът К. Коев поясни, че целта е инспекторатът да си изкара парите, като се подобри контролът и събираемостта. Новото звено е взаимствано от общините София и Габрово, където са създадени такива структури към общинските администрации. Болшинството съветници подкрепиха решението, единествено групата Бъдеще за община Велинград гласува “въздържал се”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води