Велинград - online - Оставиха петната за търговия на централния площад 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Оставиха петната за търговия на централния площад
Публикувано 2016-05-31 09:55:40 от Темпо

На 26 май 2016 г. Общинският съвет одобри схемата за разполагане на обекти за търговия - маси и колички в централната градска част на Велинград. Въпреки че имаше избрана комисия от съветници, която да обмисли нова визия на центъра, в крайна сметка бе одобрена схемата, приета от ЕСУТ на 15 януари 2014 г. Това означава, че се запазват всички досегашни петна за търговия на центъра на СПА столицата. Единственото изключение са 5-те петна пред сградата на НЧ “Отец Паисий”, за които по предложение на Комисията по общинска собственост няма да бъде обявен търг. Целта е да няма търговски обекти пред фасадата на читалищната сграда, която е паметник на културата и пред паметника на Димитър Мечев.

За останалите петна ще бъде насрочен търг с тайно наддаване, като спечелелите процедурата ще имат право да ползват петната до края на 2016 г. На централния площад “Н. Гяуров” са обособени 17 петна с площ 4 кв.м. и едно с площ 10 кв.м. за разполагане на атракциони. В пешеходната част на ул. “Хан Аспарух” има 13 петна с площ 4 кв.м.
Търгът ще бъде обявен с начална месечна наемна цена от 20 лева за кв.м., което е значително по-скъпо от базисната цена през последните години от 7 лева за кв.м.
В залата бе направено и изказване от гражданин, че продажбата на балони затруднява движението на детски колички и преминаването им по наклона при стълбите. Кметът К. Коев заяви, че това ще бъде първата задача на новосъздаденото контролно звено “Инспекторат”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води