Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 31.05.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 31.05.16
Публикувано 2016-05-31 09:57:42 от Темпо

ПРОЕКТИ На 27 май в Държавен вестник бе обнародвана наредбата за прилагането на подхода “Водено от общностите местно развитие” по Програмата за развитие на селските райони (ПРРС). Важната новина за Велинград и местния бизнес е, че се допуска финансово подпомагане на проекти по ПРСР, въпреки че паралелно с това сме включени в Оперативната програма “Региони в растеж”. Изключението се прави само за 6 български градове: Велинград, Гоце Делчев, Карлово, Лом, Панагюрище и Петрич. За да няма двойно финансиране, по ПРРС ще може да се кандидатства с проекти в рамките на градската територия, които обаче не са включени в инвестиционните програми за устойчиво и интегрирано градско развитие по ОП “Региони в растеж”.


ОРДЕН Роденият в Ракитово скулптор Крум Дамянов бе удостоен с орден “Стара планина” I степен. На тържествена церемония на 26 май в Президенството отличието бе получено от неговата дъщеря. Крум Дамянов е почетен гражданин на Ракитово, а сред най-известните му произведения са паметникът на Асеневци във Велико Търново и монументът “Знаме на мира” край София.

2 ЮНИ Във Велинград 140 години от героичната смърт на Христо Ботев ще бъдат отбелязани с патронен празник в Професионалната гимназия по горско стопанство. ОУ “Христо Ботев” също ще чества деня на своя патрон с изяви на младите таланти в салона на НЧ “В. Левски-1904”. Пред паметника на поета-революционер в центъра на Велинград в 11.45 ч. ще започне честването, организирано от общината. След рецитала “Живеят Ботевите песни” и поднасянето на цветя, точно в 12 часа с вой на сирените ще отбележим минута мълчание в памет на загиналите за българската свобода. В 12.30 ч. венци и цветя ще бъдат поднесени и на паметника на Николай Гяуров по повод годишнина от неговата смърт.

БЧК Българският червен кръст (БЧК) призовава жителите на Велинград и Ракитово, които все още не са получили пакетите с хранителни продукти да проявят по-голяма активност и да се явят в определените за целта пунктове. Срокът за получаване на храните (брашно, спагети, компот, нектар, конфитюр и локум) е удължен до 3 юни 2016 г. Продуктите са помощ от ЕС за социално слаби хора, чиито имена са определени от дирекциите “Социална политика”.

СЪД Бившата кметица на община Ракитово Емилия Еленкова представи болничен лист и не се яви на съдебното заседание на 27 май 2016 г. в Окръжен съд - Пазарджик. За пореден път в съдебната зала не дойде и Лука Бельов, юридически съветник в община Ракитово при кметуването на Ем. Еленкова. Наказателното дело, по което тя е обвинена за ощетяване на общинския бюджет с около 250 000 лева заради неизгодни договори за ремонта на банята в Ракитово, ще продължи на 1 юли 2016 г.

ВИКТОРИНА На 3 юни от 17 часа ще се проведе общинска викторина по повод 350 години от Летописа на поп Методий Драгинов. Домакин на състезанието между училищата ще бъде НЧ “Васил Левски-1904”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България