Велинград - online - Драгиново записа първа победа в щафетата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Драгиново записа първа победа в щафетата
Публикувано 2016-06-07 08:35:29 от Темпо

С неочакван финал завърши лекоатлетическата щафета за Купа Велинград. Предварителните очаквания бяха за пореден оспорван двубой между 18-кратните носители на купата ОУ “Христо Ботев” и победителите през последните две години СОУ “Св.св. Кирил и Методий”. Но вместо това на 1 юни 2016 г. СОУ “Методи Драгинов” записа своя страница в историята на щафетата - училището от село Драгиново спечели първата си победа в дългогодишното състезание.

Щафетното бягане премина по традиционното трасе от паметника на Иван Бандаков в кв. Чепино до площада в кв. Каменица. За първи път тази година 32-та поста (16 момичета и 16 момчета) пробягаха 3630 метра по новоасфалтирания булевард “Съединение”. Участваха 6 отбора от общинските училища, а за реда и спокойното протичане на състезанието се погрижиха полицията и общинската болница.
С резултат 8.26 минути тимът на Драгиново оглави класирането, следван от отбора на СОУ “Св. св. Кирил и Методий” Велинград, който финишира 5 секунди по-късно. Тези секунди попречиха на велинградското училище да постигне трета поредна победа и така да получи Купа Велинград за “вечни времена”, какъвто е регламентът на състезанието. На трета позиция с резултат 9.02 мин. се нареди СОУ “Васил Левски”, ОУ “Христо Ботев” остана на четвърто място с резултат 9.02 мин. На пета позиция се нареди ОУ “Неофит Рилски” с време 10.31 мин., а на шеста СОУ “Христо Смиренски” от Света Петка с време 10.43 мин.
Наградите на участниците в щафетата връчи кметът Костадин Коев, който им честити деня на детето 1 юни с пожелания за успешно завършване на учебната година и много игри през лятото. Общината награди призьорите с тениски и грамоти. Във връчването на Купа Велинград на СОУ “М. Драгинов” с радост се включи и зам.-кметът Сергей Кичиков, който е от Драгиново. Еуфорията в отбора на победителите, воден от преподавателките по физическо възпитание Диана Стаматова и Красимира Пачалова, бе огромна. Победата донесе много радост и на директорката на училището Соня Тоскова, която се пенсионира.
И тази година обаче лошо впечатление остави освиркването на победителите от страна на отбори, загубили състезанието. Да губиш с достойнство е важен урок от спорт, който е време да бъде преподаден и научен.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води