Велинград - online - Заредени с любов към песента 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Заредени с любов към песента
Публикувано 2016-06-07 08:43:55 от Темпо

Хубаво е да заредиш 25 години от живота си с любов към песента - доказва го пламъкът в очите на дамите от Групата за стари градски песни “Вела” към Народно читалище “В. Левски-1904” във Велинград. На 4 юни те отпразнуваха четвъртвековния юбилей с цвете в ръка, с песен на уста и с емблематичните за жанра красиви шапки.

Водещият Иван Гергев припомни създаването на групата през 1991 г. от Илия Керин-Кардаша и първото участие по време на първия в каменското читалище Коледен концерт. Репертоарът на групата се харесва на публиката не само във Велинград, а и на фестивала “Златен кестен” в Петрич и на още много сцени в страната, както и в ефира на телевизия СКАТ. През годините съставът на групата се мени, тя избира името на патрона на нашия град “Вела”, а ръководител става Иван Пещерски, който акомпанира на акордеон.
От сцената на читалището групата поздравиха кметът на Велинград Костадин Коев, който им пожела все така да радват своята публика и председателят на читалището Никола Делиев, отправил пожелание за “Многая лета”. Пожеланието на приятелите от Клуба на инвалидите “Зорница” бе да се срещнат след 25 години и пак да изглеждат така добре и с песните си да трогват сърцата на хората. Топли думи отправиха и “ветерани” от група “Вела”. Цветя поднесоха Общински съвет - Велинград и гостите от група “Весел живот” от Трудовец. От “своите момичета” ръководителят на ГСГП “Вела” Иван Пещерски получи букет и пожелание да върви все напред, а той сподели, че за него е удоволствие да работи с тях и ще продължат да го правят заедно. Залата аплодира изпълените от “Вела” любими песни и посрещна на крака и с аплодисменти празничната торта.
Юбилеят на ГСГП “Вела” даде емоционален старт на Четвъртия национален фестивал на старата градска песен “Щастлив роман е любовта”, организиран от НЧ “Васил Левски-1904”. Във фестивалната програма участваха група “Приятели на песента” и Мария Нонева-Мичона от Велинград, “Горска теменужка” - Пещера, “Мелоди” - Пазарджик, група от чиатлище “Светлина” - Якоруда, “Вдъхновение” - Полски Тръмбеш и “Весел живот” - Трудовец.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води