Велинград - online - Пламна огнище на нодуларен дерматит в Сърница 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пламна огнище на нодуларен дерматит в Сърница
Публикувано 2016-06-07 09:15:50 от Темпо

На 31 май се проведе извънредно заседание на Областната епизоотична комисия заради огнище на нодуларен дерматит в Пазарджик. Наред с констатираното огнище на болестта във ферма край Пазарджик бе съобщено и за съмнения за друго огнище във ферма с 5 животни в Сърница. На 3 юни Българската агенция по безопасност на храните обяви, че лабораторните изсследвания са потвърдили наличието на нодуларен дерматит в Сърница.

Още на 20 май кметът на Сърница Неби Бозов алармира в докладна записка до БАБХ, че в близост до общината има огнища на болестта на територията на Благоевградска област и отправя искане за осигуряване на ваксини. В официалния отговор на БАБХ от 30 май 2016 г. четем, че приоритетно се ваксинират животните в 20-километровата зона около огнищата на заболяването и че за останалите населени места ваксини ще бъдат осигурени на по-късен етап.
На 2 юни Общинската епизоотична комисия в Сърница съобщи, че са получени 1300 ваксини против заболяването заразен нодуларен дерматит по едрите преживни животни. Те ще бъдат използвани за ваксиниране на животните на територията на община Сърница. Ваксините са пристигнали късно вечерта на 1 юни, а вакиснирането е започнало сутринта на 2 юни. Ваксинирането се извършва от ветеринарния лекар д-р Халачев.
Областната епизоотична комисия информира, че са осигурени необходимите количества ваксина за имунизиране на всички преживни животни на територията на област Пазарджик. С писмо на областния управител до кметовете на общини отново е разпоредено в тридневен срок да определят терени за загробване на евтаназирани заболели животни.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води