Велинград - online - Гаф със сирените в Лъджене на 2 юни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Гаф със сирените в Лъджене на 2 юни
Публикувано 2016-06-07 09:23:18 от Темпо

Тази година сирената в 12 часа, с която България отбелязва Деня на Ботев и загиналите за нашата свобода, не прозвуча в центъра на Велинград. По неофициална информация причината е възникнал в последния момент технически проблем. В Чепино и Каменица сирените са прозвучали, но мнозина от жителите на Лъджене изразиха разочарование от тишината в 12 часа, когато по традиция в цялата страна с вой на сирените се отдава почит на Ботев и всички знайни и незнайни български герои.

Минути преди 12 часа на централния площад започна тържеството, организирано от общината по повод 140 години от героичната гибел на поета-революционер Христо Ботев. То бе открито с “Ботев марш” в изпълнение на Младежкия духов оркестър “Димитър Мечев” под диригентството на Димитър Лазаров. На площада присъстваха кметът Костадин Коев и неговите заместници, председателят на Общинския съвет Бельо Мандраджиев и общински съветници. Водещият Иван Гергев определи 2 юни като ден, в който Ботев е прекрачил в безсмъртието и ден за почит и признателност към всички борци за свободата на България.
Рецитал по стихове на Ботев изнесоха ученици от ОУ “Христо Ботев”, което по-рано през деня чества своя патрон с ден на таланта в НЧ “Васил Левски-1904”. Виктория Башкехайова от ОУ “Неофит Рилски” рецитира свое стихотворение за Христо Ботев, донесло й награда от литературен конкурс. С песента “Роден трибагреник” се включи Калина Деспотска от ОУ “Хр. Ботев”, възпитаник на музикална школа “Звънче”.
Пред паметника на Христо Ботев в градинката на центъра, дарен на Велинград от художника Борис Костов, застана почетен караул с четнически униформи от местния клуб към националното дружество “Традиция” и ученици от ОУ “Христо Ботев”. Венци и цветя поднесоха Общинска администрация, Общински съвет, ГЕРБ, БСП, Народен съюз, Партия на българските комунисти, Историческият музей, СОСЗР, Общинският съвет на народните читалища, ученици от ОУ “Хр. Ботев” с народни носии, СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, СОУ “В. Левски”, ПГД “Иван Вазов” и др.
На 2 юни се навършиха 12 години от смъртта на Николай Гяуров - космополитният оперен певец, роден във Велинград и почетен гражданин на нашия град. Под звуците на оперни арии в негово изпъление паметникът на Николай Гяуров също бе отрупан с цветя от ОА, Общинския съвет, ГЕРБ, БСП, Партия на българските комунисти, Историческия музей, съюза на читалищата, Клуба на пенсионера в кв. Каменица, СОУ “В. Левски”, СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, ПГД “Иван Вазов”, ОУ “Хр. Ботев”, съученици на Н. Гяуров и граждани.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай