Велинград - online - Общината с план за сметище в местността “Благовото” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината с план за сметище в местността “Благовото”
Публикувано 2016-06-07 09:27:40 от Темпо

На извънредно заседание на 3 юни Общински съвет - Велинград взе решение за промяна предназначението на общински имот с площ 32 386 кв.м. от “пасище, мера” в “площадка за третиране на твърди битови отпадъци (ТБО), зелени и биораградими отпадъци”. Имотът се намира в местността “Благовото”, в района зад Централните гробища в посока “Сивек” и хмела.

Като вносител на предложението кметът Костадин Коев посочи, че има план за изграждане на претоварна станция за ТБО на територията на община Ракитово, която да обслужва и Велинград, но тя е отдалечена на 15 километра. “Отдава се възможност да направим площадка за компостиране и сепариране на отпадъците до Велинград. Площадката в Ракитово ще позволява само компостиране, а тук ще има и сепариране, което означава, че ще остава само малък обем отпадъци за превоз до депото край Пазарджик. Всичко е по европейска програма, не е с частен инвеститор”, каза г-н Коев.
Предложението бе прието единодушно от съветниците. Според решението в имота ще се изгради съоръжение за третиране на битови отпадъци чрез сепариране и компостиране, като достъпът ще е по полски път.
Съветниците гласуваха още едно решение за местност “Благовото”. Сменено бе предназначението на 4 общински имота, които се обединяват в един с обща площ 9 декара. От пасища и мери земята бе преотредена за отглеждане на животни и бе предвидено ново застроително петно до два етажа. Кметът К. Коев разясни, че решението ще помогне за развитието на животновъдството, защото има много желаещи да създадат животновъдни ферми и възможности за европейско финансиране, като земята ще се отдава под наем за 5 години. На въпрос по какви критерии ще се оценява на кого да се даде, кметът отговори, че ще се кандидатства на база проекти и според броя на животните.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай