Велинград - online - Велинград подготвя международен форум за 200 журналисти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград подготвя международен форум за 200 журналисти
Публикувано 2016-06-14 09:36:52 от Темпо

През зимата на 2017 г. Велинград се надява да бъде домакин на международен форум с участието на около 200 журналисти от Русия, България и други страни, който да се превърне в силна реклама за СПА столицата на Балканите. Поредна стъпка от дългия път за осъществяване на този идея бе вторият за тази година инфотур с руски журналисти, които гостуваха във Велинград от 6 до 9 юни. Гостите посетиха редица местни забележителности, сред които Историческия музей, крепостта Цепина и Плиоценския парк край Дорково, килимарския цех “Хемус” в Костандово, повозиха се на теснолинейката и на катамаран в язовир “Доспат” край Сърница, опитаха най-вкусните местни гозби и се запознаха с модерната хотелска база и възможности за балнеология и СПА във Велинград.

На 8 юни в Туристическия информационен център, който бе символичен домакин на инфотура, се проведе среща с участието на кмета Костадин Коев и ресорния зам.-кмет Сергей Кичиков, председателя на Общинския съвет Бельо Мандраджиев, директора на ОП “СИП-ТИЦ” Борис Станудин и Цвета Спасова, директор “Икономическа политика, реклама и туризъм” в ОА, представители на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите.
В приветствието си кметът К. Коев пожела туристите от Русия да бъдат гости не само на българското Черноморие, а и на СПА столицата Велинград. Нина Лесина, член на Съюза на журналистите в Русия и директор на международния пресклуб “Тур-пресс СЖР”, благодари за съвършената организация на тяхната визита във Велинград и изрази надежда контактите да бъдат продължени и разширени. Александър Новопашин, административен директор на Тюменска област, подчерта, че в момента руските туристи са спрели да посещават Турция и Египет и затова има голям шанс туристическият поток от Русия и Сибир да се насочи към България. За руските туристи е много важна духовната близост между нашите народи и паметта за историята. Мнозина от руските журналисти споделиха своите впечателния, че България се е променила в положителна посока, че тук са видели истински чудеса - не само българската природа, а и приятелското отношение, за което ще разкажат на своите читатели. Наред с предложенията за по-тесни връзки между обществени организации от двете страни, дойде и предложението за интеграция на младите поколения със създаването на летни лагери за деца от Русия във Велинград. Домакини и гости си размениха символични подаръци, покани и обещания за нови срещи.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола