Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.06.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.06.16
Публикувано 2016-06-14 09:57:53 от Темпо

МАТУРИ По резултити от матурата по български език и литература (БЕЛ) дванадесетокласниците от Пазарджишка област имат среден успех “добър 4.01”. Резултатът е по-нисък от миналогодишния и от средния за страната, като областта е на 17-то място от 28 и е сред трите с най-голям спад в сравнение с 2015 г. В челната тройка с най-високи резултати от матурата по БЕЛ са Езиковата гимназия “Б. Брехт” в Пазарджик, на второ място е СОУ “В. Левски” Велинград и на трето място СОУ “Н. Бончев” Панагюрище. В дъното на класацията са училища от Брацигово, Нова махала и Септември.


БОЛЕСТ В Сърница бе открито второ огнище на болестта нодуларен дерматит по преживните животни, отново във ферма с 5 крави. Вече са евтанизирани животните и от двете огнища. Извършва се ваксинация срещу болестта, а с цел недопускане на нейното разпространение кметът Неби бозов издаде заповед за забрана на свободното пашуване на животните.

ГИМНАЗИЯ Общинският съвет проведе извънредна сесия на 8 юни, на която единствената точка бе промяна в решението от март 2016 г. за имотите на Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев”. По силата на новия закон за образованието от новата учебна година гимназията от държавно става общинско училище. Тя е включена в приоритетния списък на професионалните училища, които имат възможност да кандидатстват с проекти за подобряване на образователната инфраструкутра по Оперативна програма “Региони в растеж” на стойност 1.3 милиона лева. За да се отговори на изискванията за кандидатстване, съветниците единодушно приеха решение, според което имотите публична държавна собственост на ПГГС “Хр. Ботев” се предоставят на общината за безвъзмездно управление. В същото време анализът на МОН показва, че ПГГС “Христо Ботев” е сред учебните заведения, които предстои да бъдат обявени за училища с национално значение.

ПЛАЖ Община Велинград обяви търг за петната за търговия в района на централния минерален плаж. Търгът с тайно наддаване е насрочен за 15 юни, като началната цена е 10 лева за кв.м.

БЛАГОТВОРИТЕЛНО Два благотворителни концерта се проведоха през изминалата седмица. На 8 юни НЧ “В. Левски” организира пореден благотворителен концерт за набиране на средства за геотермално отопление на читалищната сграда в Каменица с участието на “Звънче”, “Импулс”, “Чепинче”, “Здравче-венче” и ансамбъл “Драгиново”. На 11 юни община Велинград направи благотворителен концерт в помощ на 3-годишния Фикрет Кабакчи от Драгиново, който се нуждае от операция в Русия. В концерта се включиха музикална школа “Звънче” и КСТ “Импулс”. Благотворителната кампания за болното момче продължава.

ТЕАТЪР Драматичен театър “Антон Страшимиров” ще гостува във Велинград с пиесата “Албена” на Йордан Йовков. Представлението ще бъде на 14 юни в НЧ “Отец Паисий”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води