Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.06.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.06.16
Публикувано 2016-06-14 09:57:53 от Темпо

МАТУРИ По резултити от матурата по български език и литература (БЕЛ) дванадесетокласниците от Пазарджишка област имат среден успех “добър 4.01”. Резултатът е по-нисък от миналогодишния и от средния за страната, като областта е на 17-то място от 28 и е сред трите с най-голям спад в сравнение с 2015 г. В челната тройка с най-високи резултати от матурата по БЕЛ са Езиковата гимназия “Б. Брехт” в Пазарджик, на второ място е СОУ “В. Левски” Велинград и на трето място СОУ “Н. Бончев” Панагюрище. В дъното на класацията са училища от Брацигово, Нова махала и Септември.


БОЛЕСТ В Сърница бе открито второ огнище на болестта нодуларен дерматит по преживните животни, отново във ферма с 5 крави. Вече са евтанизирани животните и от двете огнища. Извършва се ваксинация срещу болестта, а с цел недопускане на нейното разпространение кметът Неби бозов издаде заповед за забрана на свободното пашуване на животните.

ГИМНАЗИЯ Общинският съвет проведе извънредна сесия на 8 юни, на която единствената точка бе промяна в решението от март 2016 г. за имотите на Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев”. По силата на новия закон за образованието от новата учебна година гимназията от държавно става общинско училище. Тя е включена в приоритетния списък на професионалните училища, които имат възможност да кандидатстват с проекти за подобряване на образователната инфраструкутра по Оперативна програма “Региони в растеж” на стойност 1.3 милиона лева. За да се отговори на изискванията за кандидатстване, съветниците единодушно приеха решение, според което имотите публична държавна собственост на ПГГС “Хр. Ботев” се предоставят на общината за безвъзмездно управление. В същото време анализът на МОН показва, че ПГГС “Христо Ботев” е сред учебните заведения, които предстои да бъдат обявени за училища с национално значение.

ПЛАЖ Община Велинград обяви търг за петната за търговия в района на централния минерален плаж. Търгът с тайно наддаване е насрочен за 15 юни, като началната цена е 10 лева за кв.м.

БЛАГОТВОРИТЕЛНО Два благотворителни концерта се проведоха през изминалата седмица. На 8 юни НЧ “В. Левски” организира пореден благотворителен концерт за набиране на средства за геотермално отопление на читалищната сграда в Каменица с участието на “Звънче”, “Импулс”, “Чепинче”, “Здравче-венче” и ансамбъл “Драгиново”. На 11 юни община Велинград направи благотворителен концерт в помощ на 3-годишния Фикрет Кабакчи от Драгиново, който се нуждае от операция в Русия. В концерта се включиха музикална школа “Звънче” и КСТ “Импулс”. Благотворителната кампания за болното момче продължава.

ТЕАТЪР Драматичен театър “Антон Страшимиров” ще гостува във Велинград с пиесата “Албена” на Йордан Йовков. Представлението ще бъде на 14 юни в НЧ “Отец Паисий”.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай