Велинград - online - Хор “Н. Гяуров” в столицата на православната музика 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Хор “Н. Гяуров” в столицата на православната музика
Публикувано 2016-06-21 08:33:04 от Темпо

От 10 до 14 юни християнският празник Богородица “Достойно есть” събра в Поморие участниците в XIII Международен фестивал на православната музика. Тази година той бе под знака на 170-годишнината от рождението на композитора и диригент Александър Архангелски и отново под патронажа на Сливенския митрополит Иоаникий и кмета на община Поморие Иван Алексиев. Фестивалът бе открит с молебен по случай празника на иконата “Св. Богородица - Достойно есть”.

В тържествената обстановка в храм “Рождество на Пресвета Богорoдица” и на откритата сцена в центъра на Поморие прозвучаха изпълненията на православни църковни хорове от Поморие, София, Габрово, БотевградВраца, Букурещ и Търгоуокна - Румъния, Киев и Иличевск - Украйна. В отделна категория за източно пеене се включиха хорове от Костенец и София, а велинградският хор “Николай Гяуров” към НЧ “Отец Паисий-1893” се представи в категорията на смесени и еднородни хорове наред със състави от София, Пловдив, Москва и Дубна - Русия, Лвов - Украйна.
Под ръководството на диригента Момчил Томов нашият хор участва във фестивала в Поморие за втори път и отново показа богат репертоар от църковна музика и майсторство при нейното изпълнение. Хор “Николай Гяуров” получи специална и лична благодарност от Сливенския митрополит Иоаникий, който отличи работата на младия диригент Момчил Томов с хористите от Велинград и с младежите от хора на Враца, сред които има и незрящи певци. Митрополитът изтъкна, че по този начин - с всеотдайна работа и любов към църковната музика, се вдъхва вяра на обезвереното младо поколение.
Фестивалът в Поморие и тази година се превърна в празник на православната музика и прослава на Божията майка, за което принос имат и велинградските хористи.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води