Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 21.06.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 21.06.16
Публикувано 2016-06-21 08:59:58 от Темпо

ХОРО На 18 юни велинградският танцов клуб “Надежда” с ръководител Надежда Камбурова взе участие във фестивала “На армане с тъпане” в Разлог, който тази година бе част от големия събор на Югозападна България “Ирин Пирин”. 25 клуба се хванаха на голямо общо хоро в центъра на Разлог под съпровод на жива музика. За танцьорите от “Надежда” това бе финал на творческия сезон и начало на лятната почивка.


ФИНАНСИ Общински съвет - Велинград заседава извънредно на 20 юни с единствена точка в дневния ред: откриване на процедура за финансово оздравяване на Община Велинград, възлагане изготвянето на план за оздравяване, провеждане на публично обсъждане на плана с местната общност и определяне на срокове за изготвяне на плана и публичното му обсъждане. Подробности по новата процедура - в следващия брой.

ПРОКУРОР Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обяви свободните места за длъжността “прокурор” в районните и окръжни прокуратури. В нашата област има по една свободна бройка за прокурор в районните прокуратури в Пазарджик и Велинград. В 14-дневен срок кандидатите могат да подадат документи за участие в конкурсите за свободните щатове.

БОЛЕСТ След Сърница и в село Побит камък бяха констатирани два случая на заболяването нодуларен дерматит. По данни на Българската агенция за безопасност на храните в Побит камък са открити две заболели животни и е пристъпено към евтаназия. В община Сърница се извършва и имунизация срещу болестта.

СЪРНИЦА Община Сърница организира публично обсюждане на годишния отчет на бюджета за 2015 г., което ще се проведе на 29 юни от 17 часа в Младежкия дом. Кметът Неби Бозов съобщи за “Темпо”, че след отделянето от община Велинград събираемостта на местните данъци и такси бележи чувствителен ръст. С решение на Министерския съвет Сърница ще получи 90 000 лева за придобиване на част от сграда за нуждите на общинската администрация.

САМОУБИЙСТВА Регионалната здравна инспекция отчете, че през първото тримесечие на 2016 г. в Пазарджишка област са регистрирани 18 опита за самоубийства - колкото и през същия период на миналата година. 7 от опитите са завършили със смърт.

ДЪРВОСЕКАЧИ На 16 юни Учебно-опитното горско стопанство на Юндола бе домакин на национално състезание за дървосекачи. Участваха 16 представители на шестте държавни горски предприятия и първенците на двете учебни стопанства - Юндола и Бързия към Лесотехническия университет. Състезанието по пет основни дисциплини - поваляне, монтаж на верига, комбинирано рязане, прецизно рязане и кастрене спечели Югозападното държавно горско предприятие - Благоевград, следвано от Шумен.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води