Велинград - online - От ВУИ до световно първенство по стрийт футбол в Глазгоу 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

От ВУИ до световно първенство по стрийт футбол в Глазгоу
Публикувано 2016-06-28 08:50:31 от Темпо

За пети път български отбор по футбол може да вземе участие в Световното първенство по стрийт футбол за хора без дом Homeless World Cup. Това е петнадесето издание на първенството, което тази година ще се състои в Глазгоу, Шотландия през юли 2016 г.

Единствен упълномощен представител на страната ни да подготви отбор по стрийт футбол за хора без дом e организацията Sports Management Bulgaria. Първоначално, през 2012 г., мениджърът на организацията Виктор Кирков работи с младежи, пребиваващи в центрове за временно настаняване от София, Пловдив и Варна. Над 70 младежи тренират по два дни в седмицата с треньорите Методи Здравков и Кирил Кюлев. Отборът на България за първи път се явява на десетото Световно първенство за хора без дом през 2012 г. в Мексико. От тогава сме редовни участници в ежегодно провежданото първенство, като на 14-тото издание на първенството в Амстердам през 2015 г. българският отбор е девети.
През 2016 г. Виктор Кирков работи с младежи от София, Пловдив, Варна, Враца, Стара Загора, Доганово и Ракитово. Той отделя особено внимание за възпитаниците на ВУИ “Ангел Узунов” в Ракитово, които според него отговарят на изискванията, защото са от институция и много от тях нямат родители или са изоставени в Домове за деца, лишени от родителски грижи. Кирков многократно посещава училището, закупува маратонки за всички ученици, осигурява спортно облекло и успява да организира изграждане на съвременна фитнес зала с дарение от военните заводи в Сопот.
За възпитаниците на ВУИ се грижи треньорът на детския отбор по футбол на Ракитово Михаил Попчев, който е и учител по физкултура в училището. Освен общата физическа подготовка в тенис залата и на игрището в училището, учениците от ВУИ провеждат много тренировки на градския стадион в Ракитово. Отборът на училището участва на организираните пет селективни турнира в спортната зала в квартал Челопечене в София, воден от Михаил Попчев и Иван Ковачев. В остър сблъсък с отборите на центровете за временно настаняване от София, Пловдив, Варна, Стара Загора и младежите от СПИ - Доганово младежите от ВУИ се опитват да завоюват място в отбора на България за Световното първенство в Глазгоу. Треньорът Михаил Попчев прави много смени и практически дава възможност на повече от десет младежи от училището, които имат качества, да ги покажат на терена.
На последния турнир в края на май треньорът на националния отбор Младен Христов обяви дванадесетте футболисти от разширения състав на отбора. Играчите от София и Пловдив заемат общо девет места. Останалите три квоти са разпределени между представителите на градовете Враца, Ракитово и Сливен. От ВУИ - Ракитово в този разширен състав на националния отбор е включен Васил Козаров. Осем от тези дванадесет играчи ще представят България в Глазгоу от 10 до 16 юли 2016 г. Националите в разширения състав са избрани измежду над 90 участници в петте селекционни турнира.
Кръстник на отбора на България през 2012 г. е Валентин Михов, но при избора на име участва и отец Иван от Нови Хан. Отборът получава името “Отбор на надеждата”. Негов селекционер през 2012 г. е лично треньор №1 на България за ХХ век Димитър Пенев. Съпричастни към каузата и лица на кампанията по подготовката на отбора през годините са известни спортисти като Ивет Лалова. Тази година лица на кампанията и посланици на идеята са певицата Михаела Филева и волейболният треньор Радостин Стойчев. Сред такава звездна компания младежите от ВУИ - Ракитово намират своето място. Като част от разширения състав на отбора Васил Козаров е на тренировъчен лагер на стадион “Георги Аспарухов” в София. Надеждата е, че той ще може да се представи достойно и да покаже майсторството си по терените в Глазгоу през юли 2016 г. Това няма да е прецедент за училището, защото преди пет години друг младеж - Кирил Иванов взе участие в отбора на България, подготвен от Нова ТВ, стана голмайстор и бе поканен в професионален футболен отбор.
Михаил Попчев и Свилен Топчиев

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води