Велинград - online - Росица Стоицова: “Хоро при извора” е различният фестивал 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Росица Стоицова: “Хоро при извора” е различният фестивал
Публикувано 2016-06-28 09:05:05 от Темпо

Фестивалът “Хоро при извора” дочака своя първи юбилей - на 9 и 10 юли във Велинград ще се проведе неговото пето издание. Росица Стоицова, ръководител на танцов клуб “Росица”, създател и организатор на фeстивала, сподели:

“Първият ни юбилей се очертава като много успешен. След 4 прекрасни издания на фестивала, има клубове от цялата страна, които се връщат във Велинград всяка година. Четири от тях са взели участие през всичките 4 години и сега идват отново: “Детелина” Пловдив, “Асеница” Асеновград, “Планински извори” от с. Антон и “Жар птица” София. Благодаря на всички за съпричастността към нашата проява и за приятелството, което поддържаме извън фестивала. Тази година чакаме гости от всички фолклорни области на България.
За юбилея сме се постарали да изненадаме нашите гости с подаръци за надиграването с тракийска ръченица. Стремежът ни е “Хоро при извора” да бъде различният фестивал - всички клубове да излязат на центъра на Велинград, да покажем фолклор от всички фолклорни области, за ги запознаем с бита и традициите на нашия край, за което отново каним ръкотворница “Армаган”. На фона на Клептуза отново ще покажем нашите костюми и ще разучим автентично хоро - много се радвам, когато по различни фестивали видим, че научените във Велинград хора се играят от различни клубове. Вярвам, че така разпространяваме нещо наше, нещо истинско.
За трета поредна година ще продължим инициативата “Изиграй хоро, посади цвете, дърво”, за да остане спомен от фестивала. Интересът към “Хоро при извора” е траен, не е нещо преходно, защото нещата се случват, развиват се, с всяка година надграждаме с нещо ново”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България