Велинград - online - Общината откри процедура за финансово оздравяване 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината откри процедура за финансово оздравяване
Публикувано 2016-06-28 09:21:26 от Темпо

Община Велинград откри процедура за финансово оздравяване, след като на извънредна сесия на 20 юни Общинският съвет с пълно единодушие прие предложението на кмета Костадин Коев. Пред съветниците той каза, че последните промени в закона за публичните финанси са гаранция за реална помощ от страна на правителството за справяне с лошото наследство от предишното управление. 36 общини в страната, сред които е и Велинград, според Министерството на финансите се нуждаят от такава процедура за финансово оздравяване. Тя ще действа за община Велинград като финансов борд, Министерството на финансите ще следи как се харчат парите, а общината вече разработва и още доста мерки за подобряване на финансовото състояние.

Според приетото от Общинския съвет решение кметът К. Коев трябва да изготви план за оздравяване, който включва и ползването на временен безлихвен заем от републиканския бюджет. Точните параметри на бъдещия кредит и сроковете за неговото погасяване засега не са фиксирани. Срокът за изготвянето на оздравителния план е 1 календарен месец от вземането на решението, което влиза в сила веднага. В срок от 14 дни след това за плана ще бъде направено публично обсъждане с местната общност, а след това планът ще бъде обсъден и приет от Общинския съвет. Това са първите стъпки, разписани от Министерството на финансите, което ще вземе крайното решение по набелязаните от общината мерки за подобряване на финансовото състояние.
Пресцентърът на ОА съобщи, че стратегията на кмета д-р Костадин Коев при изготвяне на плана е да се повишат приходите на общината чрез реално отчитане и събиране на туристическите такси и данъци, да се създадат необходимите възможности за разсрочени плащания чрез допълнителни разговори с кредиторите и да се намалят текущите разходи на администрацията. Като част от оздравителния план вече се отчита повишаването (макар и минимално) на местните данъци и такси. Друга мярка, която се очаква да доведе до допълнителни приходи в общинската хазна, са промените в нормативната база на общинско ниво. Разчетите от страна на финасовия екип начело със зам-кмета Атанас Палигоров показват, че завишеният контрол и по-високата събираемост на местните данъци и такси са гаранция за по-добра приходна част като част от оздравителната програма. Не на последно място от общината споделят, че ефектът от развалянето на неизгодни договори, които са били подписани при предишното управление в дългосрочен план ще подобрят финансовата рамка.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай