Велинград - online - Прокопават 3 км водопровод от Каменица до Вельовица 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Прокопават 3 км водопровод от Каменица до Вельовица
Публикувано 2016-07-05 10:58:41 от Темпо

Съветниците разрешиха изработването на план схема за трасе на нов оводпровод за минерална вода по искане на “Био хотел” ЕООД Пловдив. Трасето е с дължина 2 981 метра от Каменица до местността “Вельовица”. То ще минава подземно от сондаж “Мизинка” в кв. Каменица по улица “Еленка”, пресича 2 пъти река Еленка и продължава в посока Лъджене по улиците “Сокол”, “Съединение”, “Мур”, “Маяяковски”, “Макаренко”, “Есперанто”, “Гергевана”, “Тошо Стайков”, “Евлоги Георгиев”, парк Вельова баня, пресича 2 пъти река Луковица и през полския път стига до местността “Вельовица”, където е изграден хотелът. Трасето ще се изгражда в улиците, на разстояние 0.50 м - 1 м от тротоара.
Във връзка с решениетои съветникът Никола Делиев попита защо в предложението няма текст, че изграденият водопровод става публична общинска собственост (ПОС) и дали при това положение общинската фирма “ВКТВ” ще може да събира такса за водопренос.
Главният архитект Тодор Енев обясни, че по силата на два закона изградените от частен инвеститор тръби трябва да станат публична общинска собственост, тъй като преминават през улици и тротоари, които са ПОС. В противен случай инвеститорът може да си изгради тръба в ПОС и да започне да търгува с нея, като разрешава включване и на други ползватели. Такова решение обаче по никакъв начин не защитава обществения интерес. През годините в общината е имало две проверки на Прокуратурата по този въпрос и всички решения на общинските съвети от 2003 г. насам са, че в ПОС може да има само тръби, които също са ПОС. Условието е, че инвеститорът на тръбата е изключителен ползвател и никой друг не може да я ползва. Таксата за водопренос по решение на местия парламент се събира от “ВКТВ”, защото в случай на авария те извършват възстановителните дейности.
В крайна сметка решението бе прието без да бъде включен текст, че след изграждането тръбопроводът става ПОС.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води