Велинград - online - Ракитово ще празнува в деня на Света Неделя 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ракитово ще празнува в деня на Света Неделя
Публикувано 2016-07-05 11:07:57 от Темпо

Празникът на Ракитово по традиция съвпада с деня на Света Неделя - 7 юли, когато празнува и едноименната църква в града. По решение на общината 7 юли е неработен и неприсъствен ден за ракитовци.
Програмата за празника ще започне още на 4 юли с тържествено събрание-концерт по случай 30 години Клуб на пенсионерите в Ракитово. В афиша за 5 юли е премиерата на пиесата “Малката русалка”, представена от децата към театрално студио “Питър Пан” при Народно читалище “Будилник”.
6 юли ще започне с детско шоу с участието на любимеца на децата Боби Шоу и изпълнения на детската вокална група “ДЪГА” към НЧ “Будилник”, Гергана Благоева, Ванеса Баева, Сашка Димова, Фатме Чукалова, детския танцов състав “Силивряк” – малка и средна група. Вечерта е концертът с участието на Мария Нонева-Мичона от Велинград, фолклорния ансамбъл “Овчарска песен” от с.Дорково, Групата за стари градски песни “Евридика” от Костандово, Мария Гергененова и Стоян Арабов от НЧ “Будилник”, една от звездите на “Х Factor” Донна и рок група “Хоризонт”.
Сутринта на 7 юли ще бъде отслужена тържествена Света литургия в църквата “Св.Вмчца Неделя” и ще бъде раздаден курбан по случай храмовия празник. Следобед жените към Културния клуб на пенсионера “Ангел Говедарски” ще спазят традицията и ще представят обичая “Еньовден” - в Ракитово празникът се чества не на 24 юни, а на 7 юли.
В 18 часа празничната програма ще открият ансамбълът за автентичен фолклор “Бояна” от Костандово, ДТС “Силивряк”, Спортен клуб “Импулс” - Ракитово, Градският духов оркестър и Георги Жеребцов. В 20 часа на сцената ще застанат официалните гости и ще бъде връчено званието “Почетен гражданин на град Ракитово” на Георги Попчев.
В концерта за празника на Ракитово ще пеят Панайот Панайотов, Поли Паскова и ансамбъл “Чинари”, а късно вечерта общината ще поздрави ракитовци с празнична заря.
За съжаление тази година от празничната програма отсъства Националният литературен конкурс “Милош Зяпков”, а причината е липсата на средства за осигуряване на наградния фонд.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола