Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 05.07.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 05.07.16
Публикувано 2016-07-05 11:18:57 от Темпо

СГРАДИ Община Велинград ще кандидатства с проекти за енергийна ефективност в три административни сгради, които са общинска собственост: старата и новата сграда на общината и сградата на ул. “Хан Аспарух”, в която се помещават Районната прокуратура, дирекция “Социална политика” и други държавни ведомства. Проектите ще търсят финансиране по Оперативна програма “Региони в растеж”.
“РАЗВИТИЕ” Кметът Костадин Коев е упълномощен от Общинския съвет да издаде запис на заповед в полза на Министерството на труда и социалната политика за сумата от 117 499 лева. Средствата са обезпечение, което гарантира авансовото плащане по проекта “Център за социално включване “Развитие”.
ПАТРОНАЖ За нуждите на Домашния социален патронаж общината ще кандидатства с проект за закупуване на кухненско оборудване на стойност 14 600 лева. Патронажът приготвя и доставя храна за повече от 240 човека в Дома за възрастни хора “Ела”, възрастни и самотно живеещи във Велинград.
ПАВАЖ Съветниците гласуваха решение, с което намалиха предвидените средства за пренареждане на паважа на ул. “Николай Хрелков” от 40 000 лева на 7 767 лева. Сумата от 32 233 лева ще бъде разпределена за лек автомобил на кметство Грашево, авторски надзор и реконструкция на водопроводни клонове по бул. “Съединение” и ул. “Св.св. Кирил и Методий”, аварийни работи по сградата на църквата в Каменица, канализация на ул. “Пушкин”, ремонт на водопровод в село Чолаково.
КАНАЛИЗАЦИЯ Намалени бяха и средствата в Програмата за капиталови разходи, предвидени за обследване на ВиК системата във Велинград. От заложениет 60 000 лева се взимат 32 920 лева за изграждане на нова канализация с дължина 395 метра на ул. “Евлоги Георгиев”.
МИГ Общинският съвет гласува промяна в бюджета за 2016 г.: 41 000 лева от парите за озеленяване ще бъдат дадени като безлихвен заем (временна финансова помощ) на Местната инициативна група “Белово, Септември, Велинград”.
ДЕЛЕГИРАНИ От 1 юли 2016 г. детските градини в община Велинград и Обединеният детски комплекс се обособяват като държавно делегирани дейности на самостоятелен бюджет, реши местният парламент на 30 юни 2016 г.
ДЕЦА Гласуван бе отчет по общинската програма за закрила на детето за периода юни 2015 - юни 2016 г. и програма за следващия едногодишен период. Коментиран бе големият брой ученици от ромски произход, които отпадат от учебните заведения.
БОРСА Съветниците подкрепиха предложението през 2018 г. Велинград да бъде домакин на ежегодната международна туристическа борса “СПА, уелнес и здравен туризъм”.
РОХЛЕВА Ханифе Тупева и Джемиле Орцева дариха притежаван от тях имот в местността “Над колибите” в землището на село Рохлева. Волята на дарителите е дареният имот да се ползва за гробищен парк на селото.
МО Община Велинград ще придобие безвъзмездно от Министерството на отбраната (МО) камуфлажни дрехи, палатки, платнища, манерки, канчета за храна, колани и др. Вещите ще бъдат дарени на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
НУМИЗМАТИ Сдружението с нестопанска цел “Софийско нумизматично дружество” ще наеме за срок от 3 години помещение в сградата на пощата в Чепино. Съветниците гласуваха месечен наем по базисните цени от 142 лева без ДДС.
МЕСО Общинският съвет промени предназначението на един от магазините на Пазара, който дълго време стои без наемател. За помещението ще бъде обявена нова тръжна процедура за магазин за месо и месни продукти.
ЗЕМИ По предложение на Общинската служба по земеделие бяха приети решения за предоставяне на земи от общинския поземлен фонд на наследниците на Никола Радичев в Грашево, Георги Калпазанов във Велинград и Салих Алендаров в Света Петка.
СИНЯ ЗОНА Съветниците определиха “Синя зона” за паркиране на улица “Клептуза” във Велинград. Утвърдени са 10 места с разрешено краткотрайно платено паркиране.
ИЗТЕГЛЕНО Като вносител кметът Костадин Коев изтегли от дневния ред предложение за поставяне на преместваем обект за търговия с площ 6 кв.м. до стълбите към “Бор” на ул. “Юндола”. Определеното за търговска дейност петно попада в зоната на парка.
УЧИЛИЩА Като орган, управляващ общинската собственост, Общинският съвет даде съгласие за пристрояване на съществуващите сгради за училища и детски градини в Драгиново и Света Петка.
СПОРТ Прието бе уведомлението за изработен ПУП за промяна предназначението на земеделски имот с площ 19 911 кв.м. в Драгиново. Имотът се преотрежда от ливада за спортен комплекс Велинград - Драгиново и ще се ползва за футболен стадион с тренировъчно игрище, съблекални, игрище за футбол на малки врати и заведение за хранене.
“КОКИЧЕ” По предложение на директора на ЦДГ “Кокиче” в Грашево и намаляване броя на децата, посещаващи детската градина, от 1 юли 2016 г. се закрива една целодневна група във филиала в Мечо Корито.
ПЛАЖ Общинският съвет не успя да събере мнозинство, за да вземе решение по предложението за прекратяване на тръжната процедура за петно № 11 на Централния минерален плаж. Предложението бе внесено от председателя Бельо Мандраджиев във връзка със заявление на директора на “СИП-ТИЦ” Борис Станудин за наложителни ремонтни дейности за прокарване на водопровод за захранване на водната пързалка. При дискусията Б. Станудин подчерта като нарушения, че петното за търговия не е 4 кв.м., а обектът е масивна постройка, а не павилион, както е по изискванията. Наемателят Атанас Кънчев заяви, че при проведения търг е имало груби нарушения на процедурата, че пързалката работи и не е нужен ремонт, че конструкцията на обекта не е масивна, а за допълнителните квардратни метри е плащал през всички години досега. Съветниците гласуваха 3 варианта - отлагане, заличаване на петното и прекратяване на процедурата, но нито един не събра нужните гласове.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола