Велинград - online - Министър Н. Ангелкова подкрепи устойчивия туризъм в региона 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Министър Н. Ангелкова подкрепи устойчивия туризъм в региона
Публикувано 2016-07-05 11:29:52 от Темпо

Националният съвет по туризъм проведе първото в историята си изнесено заседание на 1 юли 2016 г. във Велинград под ръководството на министър Николина Ангелкова. Като консултативен орган, който подпомага министерството, съветът обсъди Годишната програма за национална туристическа реклама за 2017 г. и доклад за предстоящите задачи и дейността на Междуведомствения съвет за кадрите в туризма. Годишната програма за туристическа реклама на България е не само с нова визия, а е ориентирана към конкретни резултати - ръст на туристите, който за месеците април и май е съответно 26% и 13% в сравнение с 2015 г.
Домакин на заседанието в Гранд хотел “Велинград” беше кметът на община Велинград Костадин Коев, който на съвместната пресконференция с министър Ангелкова каза, че за нас е висока чест Националният съвет по туризъм да заседава именно във Велинград. Г-жа Ангелкова подчерта, че правят това, за да насочат фокуса върху възможностите за балнеология и СПА туризъм. Тя допълни, че се е запознала с взетото ден по-рано от Общински съвет - Велинград решение през 2018 г. тук да се проведе международна туристическа борса “СПА, уелнес и здравен туризъм”. Събитието ще бъде включено в календара на Министерството на туризма, което иска да насърчава точно такива усилия от страна на общините и регионите. В точка “Разни” от заседанието на Националния туристически съвет бе включена и информация по темата за добива на волфрам от находище “Грънчарица-Център” в близост до Велинград. По време на пресконференцията Николина Ангелкова заяви, че министерството вече нееднократно е изразявало своето становище в подкрепа на общините с традиции в туризма и че този важен за икономиката на страната ни сектор трябва да се развива устойчиво.
Ден преди визитата си във Велинград министър Ангелкова беше в Батак и Ракитово. След посещението на църквата “Света Неделя”, базиликата “Николица”, крепостта “Цепина” и Плиоценския парк в Дорково тя бе категорична, че нашият регион ще бъде включен в програмата на предстоящите инфотурове за чуждестранни журналисти, които организира министерството на туризма. Г-жа Ангелкова подчерта, че за нея Велинград и регионът са много важни и неслучайно го посещава толкова често и е гост на нашите Празници на културата.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай