Велинград - online - Велинград на празнична вълна 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград на празнична вълна
Публикувано 2016-07-05 11:39:25 от Темпо

Тази година не в първата събота на юли, както повелява традицията, а в делничния петък - 1 юли, Велинград отбеляза своя празник. Денят бе сменен, за да съвпадне с първото по рода си изнесено заседание на Националния съвет по туризъм, чийто домакин неслучайно бе СПА столицата на България и на Балканите.
Денят на Велинград започна както винаги - с духова музика и мажоретки. Наред с домакините от Младежкия духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” в центъра на курорта видяхме и чухме духовите оркестри и мажоретни състави от Троян, Монтана и Ботевград.
От сцената на централния площад прозвучаха химните на България, ЕС и Велинград, изпълнени от Градския хор “Николай Гяуров” и трио “Сопрано” в съпровод на духовия оркестър “Д. Мечев”. Иванина Мотишева и Габриела Томова - отличници на випуска в СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, издигнаха българското, европейското и велинградското знаме.
Кметът на община Велинград Костадин Коев откри Празниците на културата, които се провеждат за 44-та поредна година, подчертавайки, че днес Велинград е известен и познат на България и на света курорт, заслужил званията СПА столица и най-зелен град, вълшебно място за всички българи с Клептуза, минералните извори и родопските гори. Празника уважиха много официални гости: министърът на туризма Николина Ангелкова, зам.-министрите на туризма и отбраната Ирена Георгиева и Десислава Йосифова, депутатът Димитър Гечев, кметовете на общините Ракитово, Септември и Балчик Костадин Холянов, Марин Рачев и Николай Ангелов, председателите на общинските съвети на Ракитово и Панагюрище Нина Димова и Христо Калоянов. Сред гостите бяха представители на най-големите браншови организации в туризма като БХРА, НАСПА, БУБСПА, Българската асоциация за алтернативен туризъм, УС на Българските туроператори и туристически агенции и други. Присъстваха председателят на Общински съвет - Велинград Бельо Мандраджиев и съветници и зам.-кметовете Светла Томова и Атанас Палигоров.
Министър Николина Ангелкова честити празника на велинградчани и изрази желанието на Министерството на туризма да промотира нашия крад като предпочитана туристическа дестинация. Тя сподели възхищението си от културно-историческото наследство на региона, което е повод за истинска гордост.
Поздравителни адреси по случай деня на Велинград изпратиха Гинка Чавдарова от Националното сдружение на общините, областният управител Гинче Караминова, депутатът Дончо Баксанов, кметът на Панагюрище Никола Белишки и много други.
Празничният концерт събра на една сцена най-красивите гласове на Велинград - Мариам Маврова, музикална школа “Звънче”, трио “Парадайс” - Ваня Средкова, Наташа Златева и Сунай Юсеин, Ивана Кюлева и Представителния фолклорен ансамбъл “Здравче-венче”, танцьорите от КСТ “Импулс” и гост-изпълнителите от трио “Сопрано” и ансамбъл “Етника”. За официалните гости празникът завърши с коктейл в “Бор”, а за публиката на площад “Н. Гяуров” със заря в юлското небе над Велинград.
2 юли бе денят на духовите оркестри и мажоретните състави, които сутринта зарадваха велинградчани и гостите на курорта с парад-дефилета, а вечерта предложиха богата шоу програма.
Българският фолклор бе акцентът на 3 юли с концерт с участието на ансамбъл “Чепино” и обичания народен певец Николай Славеев. Важно за тазгодишните Празници на културата е, че те ще бъдат и празник на съпричастността и добротата. Под мотото “Всички заедно - да помогнем на безпомощните деца” на всяко от събитията ще се събират дарения за болни деца, сираци и нуждаещи се от финансова подкрепа. Театралното представление на 9 юли на самодейците от НЧ “Отец Паисий” и концертът на ансамбъл “Чепинче” на 10 юли пък ще събират дарения за изграждането на християнски кръст във Велинград.
Празниците продължават до 17 юли, като в програмата настъпиха и промени. На финала на 17 юли ще видим ансамбъл “Пирин”, а на 10 юли във Велинград ще звучат “101 каба гайди”. Сменят местата си и концертите на ансамбъл “Драгиново”, който ще видим на 11 юли и вокална група “Караоке” - на 6 юли. Седмица преди старта на Празниците общината успя да осигури и участието на Криско, който ще събере младежката публика на концерт и дискотека вечерта на 16 юли.
Пълната програма на Празниците на културата ще намерите на стр. 8.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола