Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.07.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.07.16
Публикувано 2016-07-05 11:42:01 от Темпо

ЦЕНА На 30 юни Комисията по енергийно и водно регулиране одобри повишението на цената на водата, доставяна от общинското дружество “ВКТВ” ЕООД Велинград. Цената на водата расте с 4 стотинки за кубик. Врид управителят Йордан Нанов съобщи, че новата цена на водата ще бъде начислявана не от 1 юли, а от 14 юли 2016 г., след като бъде извършено зануляване на водомерите.
“ЕКО ТИТАН” Окръжен съд - Пазарджик прекрати делото, образувано по искова молба от Община Велинград против “Еко Титан” ЕООД. Общината е подала молбата на 2 юни, но я е оттеглила на 16 юни заради изискването да плати съдебна такса от над 500 000 лева.
ПАРАЛЕЛКИ 11 паралелки в професионални гимназии в Пазарджишка област се закриват, тъй като броят на кандидати след 7-ми клас е по-малък от броя на обявените места: за общо 1000 места кандидатстват 877 седмокласници. Сред закритите паралелки са “Техник-лесовъд” в Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев” и “Икономист-информатик” в Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” във Велинград.
КРЪВОДАРЯВАНЕ “Дарете кръв - подарете живот” е мотото на акцията за безвъзмездно кръводаряване, която ще се проведе на 7 и 8 юли във Велинград. Тя се организира от Райония център за трансфузионна хематология и ще тече до сградата на общината от 09:00 ч. до 12:30 ч. в двата дни.
СЪРНИЦА Общинският съвет на Сърница отмени две свои решения, оспорени от областния управител Гинче Караминова: за маршрута на атракционното влакче “Романтика” и за изработване на ПУП за общинския път Доспат - Орлино. Съветниците гласуваха и решение общината да изкупи дяла на “Евро билд” от общинската сграда. Нужните за целта 90 000 лева са осигурени с решение на Министерския съвет.
САНКЦИЯ Велинградският Районен съд потвърди наказателното постановление на директора на Басейнова дирекция “Източно-Беломорски район”, с което Община Велинград е санкционирана с 10 000 лева по Закона за водите. Глобата е наложена през август 2015 г. заради строителни дейности в река Чепинска след разклона за Грашево по сигнал, подаден от екологична организация. Строителството на шахти и защитна стена в реката е заради изграждането на водопровод за питейна вода за Грашево по европейски проект. Но общината не е имала разрешително за ползване на повърхностен воден обект, което е нужно за изграждане на нови съоръжения, пресичащи реката и това е довело до глобата.
ДОПИТВАНЕ На 30 юни членовете на БСП във Велинград участваха в организираното от партията допитване за предстоящите президентски избори. Социалистите отговориха на два въпроса: дали БСП да участва в президентския вот сама или в коалиция и с кои партии да води преговори за общи кандидатури. Тъй като допитването бе първо по рода си в БСП, активността на партийните членове бе много голяма. Резултатите ще са ясни тази седмица.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води