Велинград - online - Синьо великолепие на ракитовска сцена 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Синьо великолепие на ракитовска сцена
Публикувано 2016-07-12 09:07:54 от Темпо

Една пиеса наоправи на 5 юли възрастните зрители деца, а децата - възхитени зрители. От 1997 г. на сцената на НЧ “Будилник-1898” в Ракитово не бе поставяна детска пиеса. Последната бе дело на незабравимата Златка Грозданова и възпитаниците й от кръжока по художествено слово - “Снежната царица”, която оставя ярка следа в спомените на Мария Гергененова и се превръща в мечта за ново детско представление.
В лицето на Райна Балабанова тя намира сродна душа и заедно с екипа на читалището - Стоян Арабов, Ангел Пейчинов и Илия Казакин превръщат мечтата в реалност.
Децата от театрално студио “Питър Пан” към читалището дадоха живот на вечната приказка за любовта “Малката русалка” чрез съвременния прочит, дело на ръководителката Радка Балабанова. Малките артисти, преобразени в майсторски ушиите от Стефка Благоева костюми на морски същества, под плясъка на вълните и оригиналната сценография покориха многобройната публика с искреност, очарование и актьорско превъплъщение. Всичко бе толкова убедително и красиво, че даже съвременните деца, свикнали с многообразни медийни продукции, гледаха с възхищение и аплодираха своите връстници и реакциите им след представлението бяха “Яко!”, “Много яко!” и “Супер!”.
Председателят на НЧ “Будилник-1898” Г. Балкански поздрави малките артисти: Антоанета Гергененова - Малката русалка, Александра Велева, Гергана Мечева, Иванка Кошева, Марияна Кушлова, Ахмед Медов, Светослав Прагов и танцьорите София Христова, Костадина Статева, Елена Неделчева и Кристина Кюркчиева, като им пожела дълъг творчески живот.
Не знам дали от професионално изкривяване (все пак 35 г. съм учителка) или от бабин синдром (имам 3 внуци), но смятам, че когато има изяви на деца, възрастните трябва да ги поощряваме, за да им дадем стимул за усъвършенстване. Та недоволството ми е предизвикано от липсата на уважение към труда на екипа и старанието на децата чрез отсъствието на хората от управата на общината след спектакъла на сцената. Един поздрав, едно цвете, един бонбон - толкова се иска, за да се почувстват децата оценени и вдъхновени за нови изяви.
Аз дълго ще сънувам синьото великолепие на сцената, затрогващите слова и детските усмивки. Пожелавам си отново да ги видя на следващата им изява.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай