Велинград - online - Пенсионерски клуб чества 30 години с младежки ентусиазъм 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пенсионерски клуб чества 30 години с младежки ентусиазъм
Публикувано 2016-07-12 09:08:50 от Темпо

Когато гледах усмивките, ентусиазма и пъргавината на посрещачи и гости на юбилейното тържество в Културния клуб на пенсионера “Ангел Говедарски” в Ракитово, си помислих, че присъстващите са на 30 години. А самото честване показа, че духът на пенсионерите е млад и съзидателен, въпреки опаковката.

На 4 юли 2016 г. клубът разтвори гостоприемно врати за честването на 30-годишния си юбилей. Ракитовските пенсионери посрещнаха гости от Пловдив, Пазарджик, Велинград, Костандово, Дорково, Пещера, Батак, Звъничево, Мусомище, Момин проход, прииждащи с букети и дарове да споделят радостта на домакините.
Петър Лазев, председател на клуба, припомни историята: в далечната 1986 г., в 17 часа на 17 януари, е проведено учредителното събрание, на което присъстват 72 пенсионери, подкпкрепени от тогавашния кмет Йохан Сестримски и д-р Иванов, който подготвил правилника. Първото ръководство на клуба е с председател Славчо Гаралов, зам.-председател Васил Малинов, секретар Петър Ташев, касиер Костадил Чулков и членове Тодор Пелев, Богдана Ташева и Иван Хрисчев. В Контролната комисия са Илия Демов, Петър Карагьозов и Асен Допчев. Първоначално пристан на пенсионерите е помещение на РПК, а по-късно настоящият клуб, предоставен от тогавашния кмет Ангел Говедарски, за който общината плаща наем от 360 лева. От името на пенсионерите П. Лазев благодари на всички кметове, които идват при тях като гласоподаватели, но после оказват и конкретна помощ на възрастните хора. Той подчерта приноса на Любомир Петков като кмет за извършването на основния ремонт на помещението.
В доклада бяха споменати много хора, допринесли за активния живот в клуба. Те са десетки и за да не се забравят имената им, бяха раздадени книжки с историята на клуба и препис от протокола на учредителното събрание. Възрастните хора са мъдри - знаят, че писаното слово остава. Така поколенията ще помнят освен имената на председателите Илия Андонов, Борис Филипов, Бранимир Арнаудов и Петър Лазев и всички труженици за достоен живот на хората в третата възраст. А тя не им пречи да са максимално активни: освен релакс с карти, табла и шах се провеждат срещи с клубове от цялата страна, седенки от типа “Сите българи заедно”, тържества по различни поводи. Гордостта на клуба са сладкогласните баби от група “Горски здравец”, които под ръководството на Никола Янев-Чоли за 11 години имат 174 концерта. И за да има приемственост, към клуба се обучават и деца, обичащи фолклора. Те бяха част от богатата програма за юбилея заедно с дамите от ГСГП “Евридика” и Георги Жеребцов. Последва богата почерпка, много поздравления от ръководството на общината, приятелски клубове и гости. Много смях, спомени и пожелания за здраве.
А клубът пак ще работи всеки ден с изключение на 1 януари, Рождество Христово. Два дни в седмицата ще е “женско царство”, в сряда ще репетира “Горски здравец”. И така, дай Боже, още дълги години, за да има радост, спокойствие и достойни старини за възрастните хора.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай