Велинград - online - Акценти от Празници на културата 2016 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Акценти от Празници на културата 2016
Публикувано 2016-07-12 09:37:39 от Темпо

4 юли: Фолклор и благотворителност
Представителният детско-юношески ансамбъл за народни песни и танци “Здравче- венче” при НЧ “Васил Левски-1904” Велинград с главен художествен ръководител Иван Иванов, хореограф Бойка Радивоева-Гончева и ръководител на народния хор Мая Ангелова представи най-доброто от своята програма пред гостите на концерта на площад “Н. Гяуров”. Преди седмица ансамбълът се завърна със седем награди от международния фолклорен фестивал “Еврофолк 2016” в Приморско и заслужено първо място за най-млад изпълнител на малката певица с голям глас Ивана Кюлева. “Здравче-венче” отправи своя апел към всички граждани и гости да подкрепим благотворителната кауза на Празниците на културата под мотото “Всички заедно да помогнем на безпомощните деца”.


5 юли: Интернет и класика
На 5 юли в Районното управление на полицията във Велинград се проведе среща с тинейджъри по актуалните теми “Безопасен интернет” и “Живот без дрога”. Инициативата е на РУ - Велинград и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Велинград. В разговора участваха началникът на полицейското управление главен инспектор Йовчо Йовчев, инспекторът в Детска педагогическа стая Георги Харисков, инспектор Борис Боков от “Пътна полиция” и представители на Центъра за обществена подкрепа. На младежите бяха разяснени ползите, но и рисковете в интернет и комуникацията с непознати и анонимни потребители. Обширно бе засегната и темата за рисковете от употребата на наркотични вещества.

Вечерта на сцената на площад “Н. Гяуров” се проведе концерт на открито с участието на дует “Синхрон” - майстора на класическата китара Костадин Ланджов и флейтистката Венера Ланджова и Ани Барановска, която смая публиката с невероятния си глас. Ца любителите на руската музика пяха Марина Чолакова, Ирина Балабанова и Ирина Байрактарова от сдружение “Славяне”, децата от “Караоке” и “Звънче” и изненадата на вечерта - Георги Юруков, който също заложи на руската класика.

6 юли: Храна за тялото и душата Сладолед с ябълки и канела и печено месо приготвиха готвачите от Шефс клуб - Велинград Кирил Спасов, Борислав Асенов, Камен Шолев и Тони Юруков, представяйки различни кулинарни техники. Гостите на мини кулинарния фест опитаха разнообразни вкусове и емоции.

Пенсионерските певчески групи “Росна китка” от кв. Каменица и “Чепинки” от кв. Чепино (на снимката) изнесоха концерт с шлагери от старо и ново време. След тях на сцената излезе младежкият хор “Истински хоризонти” - новосъздадена група към формация „Фюжън”.
7 юли: Ретро и рок
На 7 юли Търговската улица в центъра на Велинград стана място за “Ретро-разходка”, в която участваха възпитаници на театралната школа към ОДК с ретро облекла от любим стил - диско, хипи и 30-те години. В разходката с музика се включиха таланти от “Караоке”, “Звънче” и трио “Парадайс”, а с танци КСТ “Импулс”. На голям интерес от страна на публиката се радваше Иван Семерджиев, който представи ретро автомобил и мотор.

Вечерта бе посветена на рока и открита с изпълненията на Венелин Каленов и Иванка Алексиева от музикална школа “Звънче”. Главен герой на сцената бе новата група “CHAINSAW BABIES”, която изпълнява единствено авторска музика и харесва Аеросмит и АС/DC. Петимата млади рокаджии, на които пожелаваме още много концерти и успехи, са Костадин Николов - бас китара, Георги Кондев - вокали, Светослав Кепчелев - китара, Мирослав Налбантов - китара и Лазар Лазаров - барабани.

8 юли: Фолклорни адреси - Дорково, Чепино, Белград
Вечерта на площад “Николай Гяуров” фолклорните състави от с. Дорково - ансамбъл “Овчарска песен” и танцова формация “Цепина” с ръководител Росица Стоицова радваха публиката с богатия си репертоар от фолклорни песни и танци. Ансамбълът “Овчарска песен” с ръководител Атанаска Челепиева е носител на високо отличие на Министерството на културата за 2016 г. - медалът “Златен век”, специални грамоти и парична награда за принос в опазването и популяризирането на традицията и фолклора. В момента “Овчарска песен” се подготвя за отговорното домакинство на традиционния международен фестивал за автентичен фолклор в Дорково, който ще се проведе от 29 до 31 юли. Заедно с тях непреходната красота на народните песни и танци показа и Детският ансамбъл за народни песни и танци “Чепинче” с ръководители Аделина Пещерска и Ели Саздова към НЧ “Св.св. Кирил и Методий-1905” Велинград. Гост на велинградската сцена беше и Детски фолклорен ансамбъл “Кид Диорген - Сурцин” от Белград, Република Сърбия с ръководител Раденко Драгичевич. Фолклорната вечер показа как народните песни и танци истински сближават и радват хората.

9 юли: Македонска вечер
След десетките хора, изиграни от участниците във фестивала “Хоро при извора”, съботната вечер на центъра на Велинград продължи на същата вълна, но в македонски ритъм. За хубавите македонски песни и музика се погрижиха фолклорен състав от Банско и народният певец Иван Дяков, а многобройната публика изви голямо хоро.

10 юли: 7 от “101 каба гайди”
В неделя на сцената на площад “Николай Гяуров” се представи камерен състав от ансамбъл “101 каба гайди” Смолян. Вместо 101 прозвучаха само 7 гайди, които успяха да донесат на центъра на Велинград неповторимия звук на Родопите. В концерта участваха певиците Златина Узунова (на снимката) - солистка на фолклорния ансамбъл “Родопа” Смолян и на хор “Големите гласове на България” и Милена Пищолска - солистка на ансамбъл “Пирин”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България