Велинград - online - Празници с добри каузи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празници с добри каузи
Публикувано 2016-07-12 09:43:10 от Темпо

За първи път тази година традиционните Празници на културата във Велинград са с толкова изявена благотворителна насоченост. Общината реши те да бъдат под наслов “Всички заедно - да помогнем на безпомощните деца”, като на всяко от културните събития има кутии за дарения за болни и нуждаещи се деца. Резултатът от тази първа по рода си кампания, идеята за която е на ръководителите на “Звънче” Йорданка и Иван Казалиеви, ще бъде отчетен след финала Празниците.

Успоредно с това участници в Празниците на културата решиха да подкрепят различни благотворителни инициативи. На 4 юли Вокална група “Караоке” посвети своя традиционен концерт в помощ на кампанията за набиране на средства за лечението на Александър Гайдев. Всички възпитаници на Юлиана Ковачева от “Караоке” и финалистите в “Х Фактор” трио “Парадайс” пяха в подкрепа на каузата и успяха да провокират съпричастността на публиката. Концертът събра 420 лева, които вече са постъпили в дарителската сметка.
На 9 юли актьорите от театралната трупа към НЧ “Отец Паисий-1893” изиграха благотворително представление на новата си постановка “Криворазбраната цивилизация” с режисьор Мариус Донкин. Цената на билетите бе 10 лева, като организаторите обявиха, че спектакълът е в полза на две благотворителни каузи: кампанията за набиране на средства за изграждане на християнски кръст във Велинград и в дарителската акция в подкрепа на Александър Гайдев. Ръководството на читалището ще вземе решение как да разпредели събраните над 1500 лева.
На 10 юли за събирането на нужните 100 000 лева за християнския кръст помогнаха и децата от ансамбъл “Чепинче” към НЧ “Св. св. Кирил и Методий-1905” с ръководители Аделина Пещерска и Ели Саздова. Техните песни и танци получиха аплодисментите на публиката, а също толкова голяма похвала заслужава и жестът да бъдат част от общите усилия за набавяне на необходимата сума.
Тази година Празниците на културата показват как всеки от участниците може да твори не само изкуство, а и добро. Хубаво е да видим, че в днешно време има хора, готови истински да подкрепят добри каузи.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води