Велинград - online - Книга, която внесе любов в Празниците 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Книга, която внесе любов в Празниците
Публикувано 2016-07-19 09:09:21 от Темпо

На 14 юли в галерията в рамките на Празниците на културата си дадоха среща велинградските ценители на художественото слово и Невена Андонова-Кармел с нейния роман “Любена от вятъра”. Невена Андонова е родена в Ракитово и живее в София, а работното място на твореца е Велинград. Тя е член на литературния ни клуб „Н. Вапцаров”, асистент в СУ “Св. Климент Охридски” и преподавател на деца с увреден слух. Има публикувани статии, научни доклади, учебници, поезия и есета.
През 2015 г. стихосбирката й “Полет към теб” печели награди в престижни литературни конкурси, както й превод на френски език. Литературното й име Кармел е име на планина, в която според преданието е живял свети Илия, а Питагор е откривал своите теореми.
Ученичките от 11 клас на ПГИТ “Алеко Константинов” Таня Керина и Лили Апостолова прочетоха стихове на поетесата, а председателят на Литературния клуб Александър Кочев представи авторката и нейната книга. Той определи “Любена от вятъра” като една малка, джобен формат книжка, която има само от 9 глави и 85 страници, но е сравнима с Камю и Кафка.
“Любена от вятъра” е разказ за една незабравима срещу между Йоана и Алекс, които са привлечени от съдбата. Йоана е искряща енергия, която твори чудеса и лекува с любов, а болният от множествена склероза Алекс е вятър, който се сприятелява с болката в играта на Живота.
След като Невена Андонова прочете писмото на нейната първа учителка по литература Жанета Иванова, отишла си от този свят само 5 дни след като го написва, тя благодари на присъстващите и призна, че само любовта ни дава крила и само с нея можем да летим.
Цвета Спасова от Община Велинград поднесе цветя на авторката каза, че срещата с “Любена от вятъра” е събитието, което внесе най-много любов в Празниците. Цветя за Невена Андонова имаше и от НЧ “Будилник” Ракитово, поднесени от Ани Кантарева-Митева.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България