Велинград - online - Акценти от Празници на културата’2016 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Акценти от Празници на културата’2016
Публикувано 2016-07-19 09:47:49 от Темпо

11 юли: От духовата музика до автентичния фолклор
Гост на Празниците на културата във Велинград бе Градският духов оркестър - Ракитово с диригент Никола Янев-Чоли. Музикантите от съседната община сизсвириха богат и разностранен репертоар - маршове, народна музика и жанрови песни. Солистът Георги Жребцов изпълни песните “С малко магия - много любов” и “България единствена си ти”, диригентът Никола Янев-Чоли отново доказа, че е майстор на живия контакт с публиката.


Съседното на Велинград село Драгиново пази чистотата на автентичния нашенски фолклор. Това за пореден път показаха музикантите, певците и танцьорите от ансамбъл “М. Драгинов”. Под ръководството на Грета Кадьова и хореографа Пламен Цанков, облечени с безценните автентични носии, момичетата от ансамбъла поведоха голямо хоро и увлякоха цялата публика в магията на българската народна песен и танц.

12 юли: Усмивка и танц
“Да рисуваме с усмивка” бе мотото на ателието, организирано от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Под ръководството на Венера Ланджова в парка на площад “Н. Гяуров” децата прекараха едно лятно утро с много багри, усмивки и творческо настроение. Ден по-рано Местната комисия организира и още един празник за децата - “Синьо лято” на Централния плаж.

Вечерта започна с концерт на състави от Панагюрище, след който на сцената излязоха танцьорите на Клуб по спортни танци “Импулс” с президент Петър Милчев и треньор Мая Кондарева-Енчева. Най-добрите състезатели на клуба, носители на много медали и награди от престижни състезания в България и чужбина, танцуваха редом с най-малките бъдещи шампиони. В концерта се включиха и певци от двете велинградски вокални групи “Звънче” и “Караоке”. По традиция запазено място на сцената имаше и за купите, спечелени от танцьорите на “Импулс” от Велинград и Ракитово.

13 юли: Юбилейно “Звънче”
Сутринта на 13 юли бяха отбелязани 9 години от смъртта на дългогодишния диригент на Духовия оркестър и читалищен деец Димитър Мечев. На паметната плоча пред НЧ “Отец Паисий-1983” цветя поднесоха Общинска администрация, Общинският съвет, ГЕРБ, ЗНС, МК “Бъдеще за община Велинград” и ръководството на читалището.
Гост на Празниците на културата беше фолклорен ансамбъл при Народно читалище “Георги Тодоров-1885“ от Белица, чиято музика създаде чудесно настроение на централния площад. Звездите на вечерта бяха възпитаниците на Йорданка и Иван Казалиеви от Детско-юношеската вокално-иструментална школа “Звънче“. Дни след като отпразнуваха 20-тия рожден ден на школата с празничен концерт и записания специално за случая диск, “звънчетата” подариха още един концерт на велинградчани и гостите на курорта.

14 юли: Мелодично и вълнуващо
Силна вечер за любителите на шлагерната музика. Началото дадоха изпълненията на Групата за популярни песни “Велина”, която наскоро отпразнува своя 15-годишен юбилей и сега предложи най-доброто от своя репертоар на сцената на площад “Николай Гяуров”. С много настроение пя и велинградчанката Мария Нонева-Мичона, известна с авторските си песни.

15 юли: Изложби и хора
Две изложби бяха открити в Къщата на Цвета вечерта на 15 юли. На първия етаж е подредена изложба “Велинградски пейзажи”, създадена от участниците в тазгодишния пленер, които рисуваха в продължение на 8 дни в околностите на курорта с материали, осигурени от общината. В изложбата са включени картини на художниците Елисавета Манушева, Атанаска Ачева, Атанас Фурнаджиев, Басма Харира, Валентин Кадьов, Кристиян Петров, Константин Анастасов, Мария Кулаксъзова, Мария Вълкова, Антоанета Геооргиева, Жасмина Гладийска, Венера Ланджова, Десислава Табакова, Бранко Манушев и Заварин Веселинов. Всеки от участниците в пленера ще дари една своя картина на галерията. На втория етаж е подредена фотоизложбата на Росица Терзова. Творческото хоби на пазарджиклийката Р. Терзова, която има сериозна юридическа кариера като прокурор и адвокат, бе представено от художника и нейн съгражданин Констанин Анастасов-Коко. Изложбата се нарича “Моите пътувания” и със снимки разказва за страната на Дракула Румъния, за любимия на авторката Истанбул, Армения, Дубай и др.

За пореден път на велинградска сцена гостува народната певица Поли Паскова, която призова публиката да преоткрие магията на българското хоро и вместо йога да танцува български народни танци. Тя подчерта, че всеки от 40-те такта в българската народна музика събужда енергиен център в тялото и така има благотворно въздействие върху човека. Поли Паскова представи обичани свои хитове и песни от новия си албум, а хорското множество последва съвета и по време на целия концерт не спря да танцува в ритъма на македонските хора.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай