Велинград - online - Пълна подкрепа от министъра на туризма за костандовските килими 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пълна подкрепа от министъра на туризма за костандовските килими
Публикувано 2016-07-19 09:51:44 от Темпо

“Английското кралско семейство поръчва килимите си от...Костандово - малък град в община Ракитово. Домакините, сем. Парпулови, ме посрещнаха с шегата, че са най-добре пазената тайна в България. Нещо, което се оказва тъжната истина. Колко от нас знаят, че на практика най-добрите килими в света се правят в нашата страна? Че тук са възстановени модели, които никой не е успял? В това малко градче хората връщат на Стария континент нещо, което е било напълно загубено през годините.
Те имат и много по-големи амбиции - да се превърнат в туристическа атракция и дадат възможност на хората да се докоснат до това изкуство. Инициатива, за която имат пълната ми подкрепа.”
Това написа в социалната мрежа министърът на туризма Николина Ангелкова след скорошното си посещение в килимарската фабрика “Хемус” в Костандово и даде начало на лавина от позитивни коментари за невероятното майсторство на килимарките и за трудолюбието на семейство Парпулови, което ръководи фирмата.
Обширна статия под заглавие “Кралска чест за килимите на Костандово” бе публикувана и в последния информационен бюлетин, който е официално издание на Министерството на туризма. Десетки фотоси показват красотата и съвършенството на килимите от “кралската” колекция, на килимите, изработени по картини и на тези с изображения на икони и японски пейзажи... Споделена е идеята на семейство Парпулови сегашната малка изложбена зала към килимарския цех да се развие като музейна експозиция и да се превърне в национална туристическа атракция. Първите крачки вече са направени, а популяризирането на това производство, което граничи с изкуство, ще донесе нови работни места и уникална реклама не само за Костандово и Чепинската котловина, а и за България.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води