Велинград - online - РИОСВ отново спря мината 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

РИОСВ отново спря мината
Публикувано 2016-07-19 09:55:56 от Темпо

След повече от 2 години обсъждане на инвестиционното предложение на “Ресурс 1” АД за волфрамова мина в близост до велинградското село Кръстава институциите обърнаха внимание на един от често поставяните от граждани проблеми - бъдещото състояние на реките в района на бъдещата мина и опасностите от замърсяване на водата, ползвана за битови нужди.

На 13 юли 2016 г. РИОСВ - Пазарджик обяви, че спира административното производство по ОВОС (оценка на въздействието върху околната среда) на инвестиционното предложение за добив и преработка на волфрамсъдържащи руди от находище “Грънчарица Център”. Директорът на РИОСВ - Пазарджик К. Гешев спира процедурата заради настъпили фактически промени. Административното производство се спира до издаване на индивидуален административен акт от Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” за учредяване на санитарно-охранителни зони около речни водохващания на реките Грънчарица и Малка река, използвани за питейно-битово водоснабдяване на Велинград.
Съгласно представения от “ВКТВ” ЕООД - Велинград проект за санитарно-охранителни зони, първи пояс - около речното водохващане Грънчарица и втори пояс - около речните водохващания, попадат в площта на инвестиционното предложение “Добив и преработка на волфрамсъдържащи руди от находище “Грънчарица Център”.
След издаване на индивидуалния административен акт за учредяване на санитарно-охранителните зони от Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” - Пловдив, административното производство на РИОСВ - Пазарджик ще бъде възобновено служебно.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай