Велинград - online - Държавата започна да купува частни гори 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Държавата започна да купува частни гори
Публикувано 2016-07-26 10:56:00 от Темпо

На 13 юли 2016 г. Министреството на земеделието и храните обяви правилата, по които държавата започва закупуването на частни гори. Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП) - Смолян, към което е нашият регион, стартира процедурата от 18 юли 2016 г.

Държавата ще закупува дребни по размер горски територии, собственост на физически лица, които не са били предмет на замяна и да с площ до 5 хектара. Целта е комасация и по-ефективно стопанисване и опазване на горите. Затова с предимство ще се изкупуват частни гори, които граничат с държавен горски фонд.
Собствениците на гори, които желаят да ги предложат за закупуване от държавата, трябва да подадат заявление по образец до ЮЦДП - Смолян или съответното горско или ловно стопанство в района, в който е поземленият имот. На места в горските и ловните стопанства са създадени комисии, които приемат заявленията и ги предават в ЮЦДП. Комисии ще извършат и класиране, като всеки от предложените за закупуване горски имоти се оценява с различен брой точки според приетия за целта правилник. Важно за собствениците на частни гори е да знаят, че крайният срок за подаване на заявленията е до 20 септември 2016 година.
Друга новост за собствениците на частни горски имоти е въвеждането на електронен превозен билет от 1 юли 2016 г. като част от цялостната информационна система на Изпълнителна агенция по горите за контрол в горските територии. От началото на 2016 г. електронните превозни билети станаха задължителни за всички държавни горски територии. От 1 юли 2016 г. системата става задължителна за всички горски територии, независимо от собствеността - частни, общински и държавни и ще се прекрати издаването на хартиени превозни билети.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води