Велинград - online - Спешни мерки за оцеляването на ФК “Чепинец” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Спорт: Спешни мерки за оцеляването на ФК “Чепинец”
Публикувано 2016-08-02 11:33:57 от Темпо

Само 2 седмици преди началото на първенството в Югозападната “В” група Управителният съвет (УС) на ФК “Чепинец” организира в голямата зала на Общината среща с футболната общественост, на която бяха поставени и разгледани проблемите на футбола. На срещата на 29 юли присъства и председателят на Областния съвет на БФС в Пазарджик Спас Иванов-Куто.
Кметът Костадин Коев, който е и председател на УС, наблегна на два основни момента. На първо място той заяви категоричното намерение на ръководството да се гради бъдещата концепция за развитието на футбола, като се наблегне на детско-юношеския спорт. Това ще доведе след време и до момента, когато школата ще създаде бъдещите попълнения за мъжкия отбор. Има добра основа на детския отбор, воден от тренорите Ангел Минчев и Стефан Караманов, който стаава почти всяка година областен първенец. Естествено това ще изисква повече време и търпение, както и качествена работа от страна на треньорите. Другият акцент беше насочен към състоянието на мъжкия отбор. Кметът подчерта, че трябва да се промени формулата и методите на работа, за да се спре с погрешната политика от предишните години. Тогава се работеше с наемници (треньор и футболисти), които само са поставяли условия и са питали непрекъснато за пари.
Членът на УС Виктор Йовчев също наблегна на това, че трябва да се работи с местни кадри и прикани за обединение на всички, които искат и могат да помогнат на отбора. Що се отнася до финансирането е необходимо да има прозрачност и отчетност на ползваните средства. Всеки да е наясно, че групата е аматьорска и за заплати не може да се говори. Възможно е да се изплащат само премии. Той подчерта още, че ще бъде трудно и в началото ще има доста проблеми, но ще се направи всичко възможно мъжкият отбор да играе в първенството и да не се допуска нулева година.
За същото настоя и Спас Иванов, който отбеляза, че е важно да се започне и после постепенно ще може да се картотекират свободни футболисти. Димитър Муртин настоя да бъде прекратена порочната практика да се наема една гастролираша група, а да се пренебрегват местните момчета. Той е единственият треньор във Велинград с УЕФА “В” лиценз, който може да ръководи аматьорски отбор от “В” група. Димитър Муртин обаче не желае да стане старши треньор на отбора, но е готов да помага и ако е нужно да предостави лиценза си, ако има друг треньор без лиценз за “В” група да работи с отбора. Липсата на достатъчно време, на определен треньор, на достатъчен брой футболисти (поне 15-16 на първо време) и на добре поддържана спортна база принуди ръководството на клуба да предприеме спешни мерки и организация. Дали обаче няма да е късно? Още в понеделник (1 август) се събират на стадиона всички годни местни футболисти (някои от тях играеха в Момина клисура и Бяга), както и момчета от Драгиново, Ракитово, Дорково и Костандово, които са съгласни да играят. Тренировките на първо време ще се водят от местни треньори, докато се посочи кой ще води отбора в първенството. Надежда за бъдещето изрази и заслужилият треньор Борис Чолев, който заяви, че футбол във Велинград е имало и пак ще го има.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай