Велинград - online - 17-годишна пианистка накара клавишите да запеят 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

17-годишна пианистка накара клавишите да запеят
Публикувано 2016-08-02 11:41:48 от Темпо

Многобройната публика в Художествената галерия бе очарована от клавирния концерт на ученичката от Националното училище за музикално и танцово изкуство “Добрин Петков“ - Пловдив Александрина Попова. Тя е започнала да свири на пиано на 4 години. Нейни преподавателки са били Светлана Косева и Снежана Спилкова-Гърнева. В момента свири в класа на Елена Велчева, а също и при проф. Снежана Симеонова от АМТИИ - Пловдив.
Участвала е в майсторски класове при някои от най-изявените български и чуждестранни педагози: проф. Тамара Подубная, проф. Виктор Чучков, проф. Йокут Михайлович, проф. Татяна Левитина и др. Лауреат е на 11 български и международни клавирни конкурси: “Flame“ - Париж, Франция (2010), ХVI Международен младежки музикален конкурс “Надежди, Таланти, Майстори“ - Добрич-Албена (2011), IV Международен клавирен конкурс “Шуман - Брамс“ Пловдив (2011), Международен конкурс за млади пианисти - Ниш, Сърбия (2012 и 2014), II Международен конкурс “Шопен“ - Бакъу, Румъния (2014) и др. А на III Международен конкурс за млади пианисти - Биелина, Босна и Херцеговина (2013) журито й присъжда 100 точки от 100 възможни и тя става носител на златен медал и Първа награда.
На нейния концерт, организиран от Исторически музей - Велинград на 28 юли, слушателите се насладиха на Хроматична фантазия и фуга от Бах, Соната №16 от Бетовен, Етюд опус 10, №3 от Шопен, Мефисто валс от Лист и Бурлеска №1 от Бела Барток.
Възторжено аплодирайки след всяка интерпретация, хората се питаха: “Възможно ли е 17-годишно момиче така виртуозно да свири толкова сложна, технически трудна музика, използвайки цялата пълнота на звука, широкия диапазон динамични контрасти и богатата палитра от багри в тоновете на рояла?“
Възможно е само с много обич и след дългогодишни ежедневни многочасови репетиции. В резултат ръцете стават силни, гъвкави, отзивчиви, леко и красиво летят по клавиатурата. Тогава клавишите могат да запеят с “глас меден, загорски“, да чуруликат като птици, да зазвънят като звънчета и да подарят на публиката безброй нюанси на човешките чувства и възприятия.
Благодарим ти от сърце, Александрина, за незабравимите вълнуващи мигове!
Стоянка Енчева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай