Велинград - online - Общинският бюджет изпълнен на 46.5% 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общинският бюджет изпълнен на 46.5%
Публикувано 2016-08-02 12:03:44 от Темпо

На сесията на 28 юли бе представена информация за текущото изпълнение на бюджета на Община Велинград за първото полугодие на 2016 г. Към 30 юни изпълнението на собствените приходи е 45.03%, а на неданъчните приходи е 39.19%. При утвърден годишен план от 23 150 443 лева към момента изпълнението на бюджета е 46.52% - 10 771 076 лева.
Съветниците коментираха, че такса смет е събрана на 39%. Никола Делиев попита какво ще се предприеме срещу некоректните платци, които най-често са фирми. Той посочи, че има запорирани сметки на читалища и те са принудени да си плащат с пари от субсидията. Кметът Костадин Коев отговори, че общината е изпратила уведомителни писма до всички длъжници и ако не бъдат спазени дадените срокове, ще последват действия на съдия изпълнител. Според кмета до края на годината ще има по-голяма активност на плащане. За да бъдат улеснени хората, Радка Димитрова от групата на “Бъдеще за община Велинград” предложи в общината да може да се плаща чрез посттерминал.
Обсъдена бе и ситуацията с “Еко Титан”, като кметът Костадин Коев информира съветниците, че в момента се чака доклад от Агенцията за държавен финансов контрол. На 26 септември 2016 г. е насрочено дело във ВАС и в зависимост от неговия изход ще е ясно дали общината може да стартира новата обществена поръчка за чистотата. Какво обаче ще стане с натрупания огромен дълг към “Еко Титан” все още не е ясно и решението също ще е в ръцете на съда. Това накара съветника Ал. Гагов да попита дали не е време пак да бъде създадено общинско предприятие и да припомни как бе ликвидиран “Стройком”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай