Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.08.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.08.16
Публикувано 2016-08-02 12:05:30 от Темпо

ОТЧЕТИ Приет бе отчет за дейността на Общинския съвет за първото полугодие на 2016 г. От януари до юни са проведени 11 заседания, от които 5 извънредни. Взети са 303 решения, като за целия отчетен период няма върнати от кмета и областния управител. За осигуряване работата на Общинския съвет от бюджета на общината са изразходвани 8097 лева, което е 38.5% от одобрените бюджетни средства. За възнаграждения на съветниците са изпплатени 109 904 лева, от които 23 560 лева са за неизплатени възнаграждения през 3 месеца на 2015 г. Съветниците приеха и отчет по изпълнението на решенията на местния парламент, представен от ОА.
ГАРАНЦИЯ Общинският съвет упълномощи кмета К. Коев да издаде запис на заповед за 30 184 лева в полза на Министерството на регоиналното развитие като управляващ орган на Оперативна програма “Региони в растеж 2014-2020” (ОПРР). Сумата се равнява на 35% от стойността от предоставената безвъзмездна финансова помощ за общината по ОПРР и е обезпечение на авансовото плащане по проект “Бюджетна линия за Община Велинград”.
РЕКЛАМА Отменена бе разпоредба в новоприетата Наредба за рекламната и информационна дейност, според която всеки желаещ да постави реклама трябва да представи справка за липса на задължения към Община Велинград. Разпоредбата бе оспорена по съдебен ред от Окръжна прокуратура, но след като бе отменена от съветниците съдебното дело ще бъде прекратено.
ТАКСИ Приети бяха промени в Наредбата за местните данъци и такси. За изкопаване на ново гробно място таксата остава 20 лева, но се добавя нова алинея - за изкопаване и заравяне на старо гробно място (с кости) ще се заплащат 45 лева. Кметът К. Коев съобщи, че за поддържане на гробищния парк са назначени двама градинари. Заплащането на гробарите е организирано по нов начин, за да се избегне искането на пари “на ръка” от гражданите.
СТРОИТЕЛСТВО Общинският съвет прие наредба, с която се определят таксите за временно ползване на части от тротоари, улични платна и други обществени площи за строителни площадки.
КАПИТАЛОВИ Програмата за капиталови разходи за 2016 г. претърпя поредните промени. С 3989 лева бяха намалени средствата за видеонаблюдение в парковете и входно-изходните артерии на Велинград, за което остават 20 011 лева. Увеличени бяха парите на 15 989 лева парите за доставка и монтаж на телефонна централа и система за контрол в общината. За сметка на ремонт на пътя от Света Петка за Всемирци 19 000 лева бяха гласувани за изграждане на подпорна стена във Всемирци. Отменено бе изграждането на символ на Велинград за 52 106 лева, като средствата се пренасочват за неотложно преасфалтиране и изкърпване на уличната мрежа в курорта.
СЪСОБСТВЕНОСТ Прекратена бе съсобствеността между Община Велинград и “Чепино автотранстпорт” ЕООД в имота на бившия ДАП. Фирмата ще изкупи общинските 671 кв.м за сумата от 16 755 лева, определена от лицензиран оценител.
ПЕТНА За 4 петна за търговска дейност на площад “Н. Гяуров”, за които след проведния търг няма сключени договори за наем, съветниците упълномощиха кмета К. Коев да подпише договори за ползване. Одобрена бе схема за петната за търговия в центъра на курорта Юндола, като таксите ще се събират от общинското предприятие “СИП-ТИЦ”.
МАГАЗИН Поради неявяване на кандидати на търга бе намалена началната месечна наемна цена за магазин на Пазара, предназначен за продажба на хляб и хлебни изделия. Началната цена за магазина от 102 кв.м пада от 685 на 610 лева без ДДС. Това е второ намаление на цената, която при стартиране на тръжната процедура бе 806 лева.
УДЪЛЖАВАНЕ Съветниците гласуваха да бъде удължен с 5 години договора с “Дистоспорт” ЕООД за спортна площадка в двора на СОУ “В. Левски”. Решението бе взето след дискусия, в която Н. Делиев заяви, че удължаването на договори води до запазване на статуквото и изкривяване на пазара. Същата позиция изрази и Ал. Гагов, който предложи занапред при изтичане на договор да се обявява процедура, за да може пазарът да определи кое колко струва и да има по-високи приходи в общинската хазна. Всеки направен компромис води до нов, припомни практиката на предишни общински съвети Ек. Каферинова.
ВОДИ Общинският съвет даде съграсие за издаване на разрешително за водовземане на минерална вода от сондаж “Мизинка” за сградата на Народно читалище “В. Левски-1904” в кв. Каменица. Читалището ще получи разрешително за безвъзмездно водоползване за срок от 10 години. Съветниците подкрепиха и исканията за разрешително за водоползване на “Елбрус Холидейс” ЕООД за 0.7 л/сек целогодишно от сондаж “Сярна баня” за период от 15 години за хотел “Елбрус”. Разрешително получи и “Александър и синове” ЕООД за 0.8 л/сек целогодишно за 15 години от водоизточник “Сярна баня” за обект “Туристическа база” в местността “Санаториума” в кв. Лъджене. Като свързано лице общинският съветник Александър Даскалов не участва в гласуването на последното решение.
КАБЕЛ Одобрена бе план схема за трасе за полагане на оптична кабелна лининия за пренос на електронни съобщения от “Телекабел”. Дължината на трасето е 22 717 метра от Велинград до Абланица, Кандьови, Света Петка, Цветино, Пашово и Рохлево.
ПРИЗИВ Преди началото на сесията София Ключкова прочете призив за подкрепа на кампанията за набиране на средства за изграждане на християнски кръст във Велинград. Кампанията продължава, а целта е с общи усилия кръстът да стане факт до края на 2016 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола