Велинград - online - ВКТВ и РЗИ: Водата във Велинград е годна за пиене 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ВКТВ и РЗИ: Водата във Велинград е годна за пиене
Публикувано 2016-08-02 12:14:13 от Темпо

В първите дни на изтеклата седмица във Велинград рязко се увеличи броят на хората с оплаквания от повръщане, диария и висока температура. Десетки потърсиха лекарска помощ, при което на 26 в Регионалната здравна инспекция в Пазарджик постъпи сигнал от Центъра за спешна помощ в курорта за завишената заболеваемост от остри вирусни инфекции с данни, че заболелите са хора на различна възраст (мнозина са гости на местните хотели). В аптеките се появи временен недостиг на нужните лекарства, а паниката роди и слухове - заговори се, че причина за болестта е замърсяване на водата.
От общинското дружество “ВКТВ” информираха своевременно, че на 25 юли 2016 г. е извършено пробонабиране на питейна вода от 7 пункта: чешма “Тръбача” в центъра на кв.Чепино, ресторант “Родопско село”, Хлебозавода, ул. “Йорданка Чанкова”, кафе “Авеню” в центъра на Каменица, кафе “Костяневи” в Лъджене и цех за банички в Драгиново. “След извършения микробиологичен и физико-химичен анализ на водата в Пречиствателна станция - Велинград, заключението от резултатите е, че водата е годна за питейни нужди по БДС 2823-83 и Наредба 9 на МНЗ.”, отчетоха от “ВКТВ”.
На 26 и 27 юли инспектори от отдел “Държавен здравен контрол” в РЗИ Пазарджик взеха 7 бр. проби питейна вода от вътрешната разпределителна мрежа на Велинград (в отделните квартали). Пробите се анализират в лабораторията на РЗИ по химични и микробиологични показатели. На 29 юли излязоха резултатите от първите 4 проби и РЗИ информира, че всички са без отклонения по химични и микробиологични показатели. В понеделник ще бъдат готови резултатите от другите 3 проби.
Извършени са проверки в 5 хотела, в които са пребивавали част от пациентите с оплаквания, и пробонабиране на водни проби от басейните към тези хотели. Връчени са предписания за засилване на дезинфекционния режим на обектите.
Проверена е и пречиствателната станция за питейни води във Велинград, при която е установено стриктно следене на концентрацията на остатъчен хлор. На 26 юли началаникът на станцията е разпоредил поддържане на повишени нива на остатъчния хлор от 0.9 - 1 мг/л. Във вътрешната водопреносна мрежа на Велинград се констатира остатъчен хлор в концентрации до 0.7 мг/л.
От РЗИ съобщиха още, че по мнение на наблюдаващите епидемиологичната ситуация в региона специалисти заболеваемостта от острата вирусна инфекция бележи низходяща тенденция.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води