Велинград - online - “Здравче-венче” търси помощ за турне във Франция 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Здравче-венче” търси помощ за турне във Франция
Публикувано 2016-08-09 10:16:19 от Темпо

След броени дни Представителният детско-юношески фолклорен ансамбъл “Здравче-венче” към НЧ “Васил Левски-1904” в кв. Каменица трябва да замине на турне във Франция. Поканата и гостоприемството от страна на френските домакини са факт, но за пътуването не достигат 3000 лева.
Ето какво сподели ръководителката на състава Бойка Радивоева-Гончева: “Нашата изява е по покана на г-жа Лети Папанчева президент на Асоциация Световна култура, която е официален партньор на ЮНЕСКО.
Това са изяви по европейската културна програма. Селекционират професионални и аматьорски състави и ансамбли, хорове, театри и художници. С нашето представяне, за което сме достатъчно добре подготвени, ние можем да осъществим едно по-дълго партньорство с тях не само в наша полза, а и за другите ни талантливи състави в града ни. Ансамбълът ни трябва да отпътува на 11 август и да остане в Нормандия от 13 до 21 август 2016 година. От френска страна ни подсигуряват настаняване и храна за целия престой от 7 дни, както и два дни в Париж пак за тяхна сметка. От нас се иска само да подсигурим транспорта си до там, за който за съжаление не ни достигат 3000 лева. С лични наши средства събрахме около 7000, но цената на пътуването с автобуса до там, с пътните такси излиза към10 200 лева. Ще бъдем много благодарни, ако някой може да ни помогне с нещо да осъществим това турне, на което представяме не само България , но и нашия Велинград. Ако има хора, които могат да се отзоват на нашия апел, всеки може да предостави помощта си в НЧ "Васил Левски 1904" в кв. Каменица при Трендафила Гушевилова - касиер домакин или Илияна Капсъзова - секретар на читалището. Ще му бъде издаден касов ордер с удостоверение за дарението. Вярваме, че има хора, които ще могат да ни подпомогнат и обещаваме, че няма да ви разочароваме. Винаги представяме достойно града, държавата и нас самите, където и да сме участвали. Последните ни награди от тази година са първа награда "Златен Орфей" от международните фолклорни фестивали “Еврофолк Черно Море” в Китен и първа награда за фолклор,сложност и техника на изпълнение от "Велика Горица" в хърватската столица Загреб, на които отидохме изцяло с лични средства.”
Всяка изява на “Здравче-венче” е гордост за Велинград и затова младите ни танцьори, певци и музиканти заслужават да бъдат подкрепени в мисията си да пазят и популяризират българския фолклор. Ако имате възможност, не се бавете и помогнете!
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България