Велинград - online - С вяра в доброто да вървим напред и на Рождество кръстът да светне 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С вяра в доброто да вървим напред и на Рождество кръстът да светне
Публикувано 2016-08-09 10:49:58 от Темпо

Инициативата за изграждане на християнски кръст витае в публичното пространство близо 15 години. На кого е идеята, как да се финансира - предизвикваше обиди, спорове, конфликти и разделения. Разделяне на сдружението, което започна събиране на пари е разделило и парите в две банки. От тях в момента е останал следната сума:

1. В сметката на Сдружение за развитие на Западни Родопи с МОЛ Пламен Ив. Ангелов и Булстат № 822147174 има 8 560 лв.
2. В сметката на неперсонифицирано дружество Възпоменателен кръст Велинград с Булстат №11252524321 има 3 014 лв.
Или всичко остатък от миналото - 11 574 лв. 3. Инициативният комитет “Да поработим за Велинград” през м. юли 2016 г. събра от 46 граждани 3 000 лв. Или всичко за кръста в момента има 14 360 лв. - достатъчно, за да започнем, като се имат в предвид личните дарения - отстъпки за цените на материалите от фирмите.
4. Огромна роля за намаляване стойността на кръста имат и всички проектанти, изготвили безвъзмездно проектите - конструктивни, осветление, мълниезащита с изпреварващо действие и заземяване, лазарни ефекти и измазване, геодезични замервания, вертикална планировка, водоснабдяване, озеленяване, обзавеждане на площадките. Благодарим на: инж. Благой Грънчаров, арх. Манолов, проф. Василев, инж. Пенина, Ангел Нанов. За предстоящите разговори и резултати ще Ви уведомяваме допълнително.
5. Проведени са срещи със строители, имащи отношение към изграждането на кръста, за което съдействие оказва и кметът на общината.
- Напълно безплатно фирма “Еко - Хидро 90” гр. Пазарджик с управител г-н Иван Делчев ще изгради като дарение постамента на кръста
- Изработване, боядисване, доставка и монтаж ще се извърши от фирма “Металика” ООД гр. Пазарджик с управител Роман Цветанов Цветков на стойност 39 891 лв. с ДДС като от първоначалната стойност беше извадена 10% търговска отстъпка - 3 424 лв. и 1000 лв. лично дарение.
- Заготовки за желязото ще се извършат от фирма “Хъс” гр. Пловдив на стойност 5 045 лв. и отстъпка 300 лв. със съдействие на Янко Бориков - жител на Велинград.
- Мълниезащита с изпреварващо действие ще бъде осигурена за 1 800 лв. и безплатно монтирана от Иван Ташев.
Всичко необходими средства за изброените работи са: 70 856 лв.
Осигурени: 14 360 лв.
Или за спешно събиране на Първи етап: 56 496 лв. Очакваме оферти за осветление, лазарни ефекти, вертикална планировка и облицовка на постамента.
Уважаеми приятели,
ПРИЗОВАВАМЕ всички общински съветници, общинска администрация, жители и гости на Велинград, хотелиери, ресторантьори, фирми и сдружения да се включат в кампанията за събиране на средства за християнския кръст.
Случващото ще се отразява във в. „Темпо” и сайтовете на Сдружение за развитие на Западните Родопи и на “Бъдеще за Община Велинград”.
Скъпи хора,
Молим Ви без повече погледи в миналото, с вяра в доброто и бъдещето да вървим напред.
На 24.12.2016 г. в 12 ч. - Бъдни вечер на Рождество Христово кръста с общи усилия на всички трябва да светне. И след това салюти от всички прекрасни хотел да огласят Чепинската долина.
На разположение за информация и предаване на пари сме: София Георгиева Ключкова тел. 0889 527 924 и Пламен Ив. Ангелов тел.: 0894 433 099

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води