Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.08.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.08.16
Публикувано 2016-08-09 11:08:32 от Темпо

ДЛЪЖНИЦИ За първи път на официалния сайт на Община Велинград са обявени имената на длъжници по Закона за местните данъци и такси. В списъка фигурират само 6 имена на граждани и 3 на фирми. На сайта са качени и списъци с длъжници по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.


ВОДА В началото на отминалата седмица излязоха резултатите и от другите 3 проби питейни води, взети от здравни инспектори на РЗИ - Пазарджик от вътрешната разпределителна мрежа на Велинград. Всички проби са без отклонения по химични и микробиологични показатели, съобщиха от здравната инспекция.

НИЩОЖНО Административен съд - Пазарджик взе поредно решение по делата, заведени от собственици на реституирани имоти, които през февруари 2016 г. повторно бяха отчуждени от Общински съвет - Велинград за паркове. Съдът отново се произнася, че решенията на велинградските съветници за въпросните имоти са нищожни, защото са извън правомощията на Общинския съвет и по закон само кметът на общината може да отчуждава имот. Според решението, което подлежи на обжалване пред ВАС, общината ще трябва да плати съдебните разноски по делото.

КОМПОСТИРАНЕ Ракитовският Общински съвет проведе извънредна сесия на 3 август 2016 г. По единствената точка от дневния ред бе гласувано общината да започне подготовка за кандидатстване по проект за изграждане на компостираща инсталация за разделно събиране на зелени и/или биоразградими отпадъци. Съветниците упълномощиха кмета Костадин Холянов в хода на предпроектната подготовка да сключва споразумения и договори за консултански услуги и проектиране. В решението е включена и клауза за предварително изпълнение, като то влиза в сила от 4 август 2016 г.

ДЪРВА На 5 август в Сърница бе свикана среща с участието на директора на Регионалната дирекция на горите инж. Владимир Влахов и директора на ДГС “Селище” инж. Велизар Чолаков. На срещата жителите на общината имаха възможност да получат информация и да поставят актуални въпроси по темата за снабдяването с дърва за огрев за предстоящия зимен сезон.

ГРОБИЩА През изминалата седмица бе извършено планово почистване на Централния гробищен парк, съобщиха от Община Велинград. Окосена е тревата, почистени и извозени са клони и отпадъци.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води