Велинград - online - Общината отчита свършеното по водната стратегия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината отчита свършеното по водната стратегия
Публикувано 2016-08-16 08:56:25 от Темпо

В прессъобщение Община Велинград посочва какви дейности са извършени до момента по изпълнение на стратегията за подобряване на водоснабдяването:
* За ремонта на водохващане “Водев чарк” се чака одобрение на искането за финансиране на проекта към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС.

* За водопровод “Чукура” е направено проучване и изготвено КСС. Превключването на съществуващия водопровод към новоизградения ще стане след месец септември, за да не се нарушава водоподаването през активния туристически сезон.
* Почистени са “майките” на водохващането на “Самоводица”, с което се е увеличил дебитът на водата към водоема в местността “Нежовица”. На същия водоем са монтирани поплавъци, което намалява консумация на вода през нощта, а излишната вода влиза в общата разпределителна водопроводна мрежа. В момента се подготвя проект за изграждане на нов 1500 куб.м. водоем до съществуващия.
* От началото на месец август започна работа по зонирането на водопроводна мрежа в кв. Каменица, с което рязко ще намалеят авариите и ще се подобри качеството и количеството в един от най-проблемните участъци на водоподаването във Велинград. Монтирани са регулатори за налягане.
* Подменена е водопроводната мрежа на ул.”„Йорданка Чанкова” с цел намаляване на авариите при високо налягане във водопроводната мрежа. Подменени са 200 метра от подводната мрежа, остават още 400 метра.
* Почистени и отремонтирани са филтрите на местност “Вотарно” на водохващането за с. Драгиново, с което се е увеличи дебитът във високата част на селото около 12-15 литра в секунда. След тази интервенция се освободи допълнителен воден ресурс за ниската част на водопроводната мрежа и помпата за подкачване на водата не е включвана от няколко месеца.
* Предстои монтиране на регулатори и поплавъци във водоема в кв. Чепино за насочване на излишната вода към нуждаещите се зони.
“Извършените до момента дейности по реализацията на водната стратегия, както и бъдещите обезпечавания на финансирането за цялостната и реализация дават необходимите резултати. Това, което говорихме и поехме като ангажимент по време на изборите с групата съветници на ГЕРБ, започва постепенно да се вижда и усеща във всеки един дом във Велинград, а също така и от туристите, които летуват при нас. Възможностите, които ни предоставя правителството чрез европейски програми и централно финансиране през бюджета, допълнително ще подпомогнат реализацията на управленската ни програма, не само в частта за водоподаването”, смята кметът Костадин Коев.
По информация на общинския пресцентър

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води